12 Ιανουάριος 2018, 11:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2018, 11:25

Με τις απεργίες στο επίκεντρο, συζητείται στη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο (Live)

  • Σκοπιανό: Ξεκίνησε η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση (LIVE)
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Αφού πέρασε από τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές με τις ψήφους των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, το Πολυνομοσχέδιο εισήχθη σήμερα προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, μια διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με την ψήφισή του. Το σχέδιο νόμου με τα προαπαιτούμενα για την Γ’ αξιολόγηση έφερε κύμα κινητοποιήσεων (ενδεικτικό είναι το σημερινό μπλακ άουτ στους δρόμους της Αθήνας), αλλά και σφυροκόπημα στην κυβέρνηση από τους εκπροσώπους φορέων καθώς και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Μεγάλο… αγκάθι είναι η διάταξη για την απεργία.

Η Έφη Αχτσιόγλου χθες πήρε θέση άμυνας και διευκρίνισε ότι το 50+1 που προβλέπεται αφορά στην απαρτία κατά τη Γενική Συνέλευση και όχι στη λήψη απόφασης. Δύο 24ωρα μετά την «εισβολή» συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο γραφείο της, η υπουργός κατηγόρησε το ΚΚΕ ότι «εκτοξεύοντας υπερβολές και ανακρίβειες σκορπίζει την ηττοπάθεια στους εργαζομένους».

Από τα πυρά της δεν γλίτωσε ούτε η ΝΔ, την οποία η Έφη Αχτσιόγλου κατηγόρησε ότι ταυτίζεται με τους πιο ακραίους κύκλους των δανειστών, αφού η πρότασή της είναι η θέση του ΔΝΤ για πλειοψηφία 50+1 της Γενικής Συνέλευσης ώστε να αποφασιστεί απεργία.

Από την πλευρά της η Θεανώ Φωτίου, απαντώντας για τα οικογενειακά επιδόματα, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για σπέκουλα, και τόνισε ότι «οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι καλά έκαναν να εξοργίζονται για το 50% των μελών τους που θα δουν κάποιες μειώσεις. Οι υπόλοιποι 50%, όμως, δηλαδή 50.000 οικογένειες τριτέκνων και πολυτέκνων, θα δουν αυξήσεις».

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής: