12 Ιανουάριος 2018, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιανουάριος 2018, 08:46

Απεργιακός πυρετός στην Ελλάδα – Χωρίς μετρό, τραμ, τρόλεϊ η Αθήνα

  • Συμφωνία Πρεσπών: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στο κέντρο της Αθήνας σήμερα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα, με τους κατοίκους της Αθήνας να δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση καθώς σήμερα απεργούν οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ, τρόλεϊ, και πλοία ενώ στάση εργασίας έχουν και οι εργαζόμενοι στον ΗΣΑΠ.

Από το πρωί υπάρχουν έντονα προβλήματα στους βασικούς οδικούς άξονες της Αττικής με την κυκλοφοριακή συμφόρηση να βρίσκεται στο ζενίθ αυτήν την ώρα.

Οι συρμοί του μετρό και του τραμ καθώς και τα τρόλεϊ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο. Στάση εργασίας θα κάνουν από τις 12:00 έως τις 15:00 τα τρένα του ΗΣΑΠ. Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία, ωστόσο υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω της κίνησης. Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) έχει εξαγγείλει επίσης 24ωρη απεργία που θα λήξει σήμερα τα μεσάνυχτα. Πανελλαδική απεργία έχουν προκηρύξει και οι νοσοκομειακοί γιατροί σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη.

Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας και θα εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

Το ΠΑΜΕ έχει απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα. Στην Αθήνα στις 12:00 στην Ομόνοια, στον Πειραιά στις 12:00 στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Λαύριο στις 11:00 στο Άγαλμα Μεταλλωρύχων.