11 Ιανουάριος 2018, 16:26 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιανουάριος 2018, 16:24

Έξι διεκδικητές για τις επτά τηλεοπτικές άδειες

  • Εισαγγελέας κατά των μελών του ΕΣΡ για το ριάλιτι Game of Love
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Χωρίς… υποψήφιο μνηστήρα έμεινε τελικά μία τηλεοπτική άδεια, καθώς πέντε κανάλια και μία εταιρεία είναι τα σχήματα που κατέθεσαν στο ΕΣΡ φάκελο συμμετοχής στο διαγωνισμό. Την Τετάρτη πρώτος κατέθεσε φάκελο ο ΣΚΑΪ, και σήμερα ακολούθησαν το STAR, ο ALPHA, ο ANT1 και το Epsilon. Λίγο προτού εκπνεύσει η προθεσμία στα γραφεία του ΕΣΡ εμφανίστηκε ο δημοσιογράφος Μάκης Γιομπαζολιάς ως εκπρόσωπος της εταιρείας «Ελληνική Τηλεοπτική». Το Mega ανακοίνωσε χθες ότι δεν προτίθεται να λάβει μέρος στη διαδικασία καθώς θεωρεί υψηλό το τίμημα των 35 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι για την άδεια που δεν υπήρξε ενδιαφέρον θα γίνει επαναπροκήρυξη.

«Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η τηλεοπτική αγορά και το τηλεοπτικό τοπίο να κάνουν τα βήματα για το μέλλον», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, κάνοντας λόγο για «θετικές εξελίξεις» και για μια «άρτια και συμπαγή» διαδικασία την οποία οργάνωσε το ΕΣΡ σε πάρα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ANT1, ο ALPHA, το STAR και ο ΣΚΑΪ έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Οι προσφυγές τους θα συζητηθούν στην Ολομέλεια στις αρχές Μαΐου.