10 Ιανουάριος 2018, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιανουάριος 2018, 17:04

Το ΣτΕ είπε «όχι» στο προσωρινό πάγωμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

  • Η απόφαση του ΣτΕ για τον έναν από τους 8 Τούρκους στρατιωτικούς
    (Φωτ.: αρχείο ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

«Όχι» στο προσωρινό πάγωμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει ο ANTENNA, ο ALPHA, το STAR και ο ΣΚΑΪ. Μετά από αυτή την εξέλιξη απομένει στις αρχές Μαΐου να συζητηθούν και πάλι ενώπιον της Ολομέλειας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου οι προσφυγές που έχουν καταθέσει οι τέσσερις τηλεοπτικοί σταθμοί.

Τα κανάλια ζητούν να παγώσει η διαγωνιστική διαδικασία για τη χορήγηση των επτά τηλεοπτικών αδειών με τιμή εκκίνησης τα 35 εκατ. ευρώ.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη υποστηρίζουν ότι τόσο η προκήρυξη του διαγωνισμού όσο και οι κοινές αποφάσεις των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής και Οικονομικών είναι αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Μάλιστα, σήμερα κατά τη συζήτηση για τα ασφαλιστικά μέτρα οι συνήγοροι υπογράμμισαν ότι δεν διασφαλίζεται η χρηματοοικονομική επάρκεια και η φερεγγυότητα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε χειραγώγηση της δημοπρασίας από συμμετέχοντες που δεν έχουν τα οικονομικά εχέγγυα και αποσκοπούν απλώς στη νόθευση των όρων του διαγωνισμού.