9 Ιανουάριος 2018, 19:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιανουάριος 2018, 23:17

Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

  • Εισβολή του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας

Με «έφοδο» στο υπουργείο Εργασίας συνεχίζεται το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, που προηγήθηκε στην Ομόνοια, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και το οποίο, όπως υποστηρίζει το ΠΑΜΕ, πλήττει άμεσα το δικαίωμα της απεργίας. Μετά τη συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, όπου, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του ΠΑΜΕ, ζήτησαν συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου.

Κάτι το οποίο δεν έγινε, με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στο κτήριο, σπάζοντας τη τζαμαρία, και αναρτώντας μέσα ένα μεγάλο πανό ενάντια στα μέτρα, ενώ στην ταμπέλα με την ονομασία του υπουργείου έγραψαν «Υπουργείο ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και Εργοδοσίας». Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Μπουλούγαρης, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΜΕ, «αυτή είναι μία πρώτη απάντηση ότι το δικαίωμα στην απεργία δεν το παζαρεύουμε».

Επίσης, μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο γραφείο της υπουργού Έφης Αχτσιόγλου, όπου βρισκόταν και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, και ακολούθησε διάλογος σε έντονο τόνο (από την πλευρά των διαδηλωτών). Κατηγόρησαν την υπουργό Εργασίας ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά το δικαίωμα στην απεργία, ενώ η ίδια ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει πίσω το σχετικό νομοσχέδιο.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συνεχείς κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις και απεργία την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, στις 12:00, στην Ομόνοια, με κορύφωση την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου.