7 Ιανουάριος 2018, 22:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιανουάριος 2018, 22:13

Συγκινητική ιστορία αγάπης: Ζευγάρι ομογενών στην Αυστραλία κλείνει 70 χρόνια έγγαμου βίου

  • Συγκινητική ιστορία αγάπης: Ζευγάρι ομογενών στην Αυστραλία κλείνει 70 χρόνια έγγαμου βίου
    (Φωτ. αρχείου: quotesgram.com)

Μια συγκινητική και ξεχωριστή ιστορία αγάπης ξεδιπλώθηκε μέσα από τη ραδιοφωνική συχνότητα του Ελληνικού Προγράμματος Ραδιοφωνίας SBS. Μιλώντας στο Σωτήρη Χατζημανώλη, ο Παντελής Πολυχρόνοπουλος, μέλος της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, που μπήκε ήδη στη δέκατη δεκαετία της ζωής του, σύντομα θα γιορτάσει την εβδομηκοστή επέτειο του γάμου του με την αγαπημένη σύντροφο της ζωής του Ευγενία. Παρά τα βαθιά γεράματα, όπως δήλωσε στο ομογενειακό ραδιόφωνο ο Παντελής Πολυχρονόπουλος, και οι δυο τους εξακολουθούν να είναι μαζί και αγαπημένοι.

Ο αιωνόβιος ομογενής υπογράμμισε ότι το «μυστικό» της επιτυχίας του γάμου του είναι η αγάπη και ο αλληλοσεβασμός.

Ξεδιπλώνοντας το κουβάρι της ιδιαίτερης ιστορίας τους, είπε ότι εκείνος είχε μείνει ορφανός όταν ήταν 12 χρόνων. Πέρασε πολύ δύσκολα στα χρόνια της Κατοχής, αλλά εκείνη την περίοδο ήταν που γνώρισε τη μετέπειτα σύντροφο της ζωής του. Οι δυο τους συναντήθηκαν πρώτη φορά στο μάζεμα ελιάς στην Ακράτα και αργότερα με τη... συμβολή μίας θείας, ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας στην Ελλάδα (σε ηλικία 27χρόνων). 

Τον Οκτώβριο του 1954 μετανάστευσαν στην μακρινή Αυστραλία έχοντας μαζί τους και τα δυο τους παιδιά: δύο κορίτσια, δέκα μηνών η μικρή τότε και 2,5 ετών η μεγαλύτερη. Ο Π. Πολυχρονόπουλος, που πλέον είναι κι ένας ευτυχισμένος παππούς με έξι εγγόνια, τόνισε ότι πέρασε δύσκολα χρόνια μεν αλλά γεμάτα με αγάπη και οικογενειακή θαλπωρή. Παρά το βαρύ καθημερινό του πρόγραμμα (έφευγε για δουλειά στις 8 το πρωί και επέστρεφε σπίτι του στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, επί επτά μέρες εβδομάδα!), άντεξε και έδωσε ό,τι περισσότερο μπορούσε στην οικογένειά του.

Ποια είναι η συμβουλή του στα νέα ζευγάρια που συχνά χωρίζουν με χαρακτηριστική ευκολία; «Σεβασμός στον άνθρωπό μας και ισότητα. Να μην λέει ο ένας στον άλλον "εγώ είμαι και εσύ δεν είσαι"», λέει χαρακτηριστικά. Ακόμη και τώρα, στα βαθιά γεράματα και έχοντας περάσει πολύ δύσκολες καταστάσεις με σοβαρές ασθένειες, εξακολουθεί να φροντίζει με την ίδια θέρμη τη σύζυγό του, η οποία μάλιστα έχει κι εκείνη προβλήματα υγείας.