6 Ιανουάριος 2018, 15:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιανουάριος 2018, 15:22

Βελτίωση των σχέσεων Γερμανίας-Τουρκίας συμφώνησαν οι Γκάμπριελ, Τσαβούσογλου

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Γκάμπριελ-Τσαβούσογλου
    Οι Μ. Τσαβούσογλου (αριστερά) και Ζ. Γκάμπριελ (φωτ. αρχείου: EPA / Focke Strangmann)

Επίσκεψη στο Γκόσλαρ της Κάτω Σαξονίας πραγματοποιεί ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, το οποίο αποτελεί και την ιδιαίτερη πατρίδα του Γερμανού ομολόγου του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα και συμφώνησαν ότι πρέπει να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βελτιώσουν τις σχέσεις του Βερολίνου με την Άγκυρα, οι οποίες έχουν υποστεί πλήγμα εξαιτίας διαφόρων διαφωνιών.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε χθες να εννοηθεί ότι θέλει να χτίσει γέφυρες με τη Γερμανία, τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Τουρκίας και σημαντικό σύμμαχο της χώρας του στο ΝΑΤΟ, μετά τις διαφωνίες που είχαν οι δύο χώρες, όπως η μεγάλης κλίμακα επιχείρηση καταστολής εις βάρος φερόμενων υποστηρικτών του αποτυχημένου πραξικοπήματος του 2016 και η σύλληψη του γερμανοτούρκου δημοσιογράφου Ντενίζ Γιουτζέλ.

Από την πλευρά του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι συμφώνησε με τον Γερμανό ομόλογό του ότι «οι δυσκολίες και οι διαφωνίες» με τη Γερμανία θα πρέπει να επιλυθούν μέσα από τον διάλογο και τη συνεργασία.

  • ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ.