3 Ιανουάριος 2018, 15:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιανουάριος 2018, 13:33

Μουσικές και χοροί Πόντου και Καππαδοκίας από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης (φωτο)

  • Μουσικές και χοροί Πόντου και Καππαδοκίας από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης (φωτο)
    (Φωτ.: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου»)
  • Μουσικές και χοροί Πόντου και Καππαδοκίας από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης (φωτο)
  • Μουσικές και χοροί Πόντου και Καππαδοκίας από τους «Ακρίτες» Σταυρούπολης (φωτο)

Λίγο πριν αποχαιρετήσουμε το 2017, το Μουσικό Εργαστήρι του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» διοργάνωσε μουσική παράσταση αφιερωμένη στον κεμανέ, με αναφορές στον Πόντο και την Καππαδοκία.

Η συναυλία, που είχε τίτλο «Μουσικές ενός 8χορδου κεμανέ», φιλοξενήθηκε στον πολυχώρο «Καφενείον Εύξεινον», σε μια προσπάθεια ανοίγματος των δράσεων του Μουσικού Εργαστηρίου σε νέους, εναλλακτικούς χώρους ψυχαγωγίας.

Τη μουσική παράσταση χαρακτήρισαν χοροί από τον Πόντο και την Καππαδοκία με τη συμμετοχή τον χορευτικών ομάδων του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Φανού Κιλκίς. Το ηχόχρωμα του κεμανέ έφερε κοντά δύο μοναδικούς πολιτισμούς με κοινά στοιχειά, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μοναδικές στιγμές μουσικής ανάτασης. Μουσική, χορός και λόγος συνυπήρξαν σε μια βραδιά όπου όλοι μαζί διασκέδασαν μέχρι αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν η ομάδα μουσικών της Σχολής Λύρας «Ορφέας» του Συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης, ο Χάρης Πορφυρίδης (λαούτο), ο Γιώργος Ψωμιάδης (κρουστά) και ο Γιώργος Πουλαντζακλής (κεμανές, καλλιτεχνική επιμέλεια). Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος ενώ την εκδήλωση προλόγισε ο δημοσιογράφος Φόρης Πεταλίδης.

  • Φωτογραφίες: Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».