1 Δεκέμβριος 2013, 09:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:48

Το ράλι Παλλάδιο βάφτηκε με αίμα

  • Το ράλι Παλλάδιο βάφτηκε με αίμα

Το ράλι Παλλάδιο βάφτηκε με αίμα. Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται από το πρωί ο γαμπρός του Γιώργου Μπόμπολα, Λουκάς Γιαννακούλης ο οποίος συμμετείχε στο ράλι Παλλάδιο, αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Ο έμπειρος οδηγός αγώνων (αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας) συμμετείχε με μία Porsche 911 RSR και μαζί με τον Γιώργο Πετρόπουλο διεκδικούσαν μία καλή θέση στην κατηγορία των ιστορικών αυτοκινήτων. Δυστυχώς όμως με το ξεκίνημα του αγώνα και από τη πρώτη ειδική διαδρομή «Άγιος Ιωάννης 1», το πλήρωμα είχε μία τρομακτική έξοδο με αρκετά χιλιόμετρα στο κοντέρ. Στο 6,5 χιλιόμετρο της συγκεκριμένης ειδικής το αυτοκίνητο «έχασε το πίσω μέρος» έκανε τετ-α-κε και χτύπησε σε δέντρο από την πλευρά του οδηγού στη μέση της πόρτας. 

Παρά τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουν όλα τα αγωνιστικά πληρώματα που συμμετέχουν σε αγώνες, η σύγκρουση με δέντρο ήταν σφοδρή. Το αποτέλεσμα ήταν να χτυπήσει στο κεφάλι και στα πλευρά ο οδηγός Λουκάς Γιαννακούλης ενώ ο συνοδηγός Γιώργος Πετρόπουλος χτύπησε στο χέρι του. Ωστόσο η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ο οδηγός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Θριάσιο.

Οι γιατροί διέγνωσαν πως η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά σοβαρή και γι αυτό το λόγο αποφάσισαν να τον μεταφέρουν στο Αττικό νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr ο οδηγός φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και έχει υποστεί σοβαρή ζημιά ο ένας του πνεύμονας. Άνθρωπος των αγώνων που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του μιλώντας στο zougla.gr τόνισε ότι τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και όλοι εύχονται το καλύτερο δυνατό για τον συναθλητή τους.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί των ιστορικών αυτοκινήτων ως ένδειξη συμπαράστασης σταμάτησαν τον αγώνα ενώ οι υπόλοιποι συνέχισαν κανονικά. Από την πλευρά της η διοργανώτρια λέσχη σε ενημέρωση από την σελίδα της στο Facebook έγραψε για το περιστατικό: «O Λουκάς Γιαννακούλης, ο οδηγός της Porsche 911 που είχε την έξοδο στην ε.δ. Άγιος Ιωάννης έχει τραυματιστεί και βρίσκεται εκτός κινδύνου. Ο συνοδηγός του, Γιώργος Πετρόπουλος προσκομίστηκε επίσης στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους». Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ειδική διεκόπη ενώ ο απεγκλωβισμός έγινε πολύ γρήγορα από την πυροσβεστική υπηρεσία.

Ο Λουκάς Γιαννακούλης, σύζυγος της Μαρίας Μπόμπολα, έτρεχε για πολλά χρόνια στους αγώνες αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας ενώ έχει συμμετάσχει στο παρελθόν με μοτοσικλέτα στο ράλι Ντακάρ.

Πηγή: zougla.gr