1 Ιανουάριος 2018, 17:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιανουάριος 2018, 17:17

Ποντιακά κάλαντα στον μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα από μέλη της νεολαίας Ποντίων Στοκχόλμης (φωτο)

  • Ποντιακά κάλαντα στον μητροπολίτη Σουηδίας Κλεόπα από μέλη της νεολαίας Ποντίων Στοκχόλμης (φωτο)

Μέλη της νεολαίας και του χορευτικού συγκροτήματος του Ποντιακού Συλλόγου Στοκχόλμης «Ο Εύξεινος Πόντος» τραγούδησαν παραδοσιακά ποντιακά κάλαντα στον μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας Κλεόπα. Τους νέους συνόδευαν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Φραγγίδης, ο αντιπρόεδρος Ηλίας Μανουηλίδης και η υπεύθυνη Τύπου Αλεξάνδρα Μαυροματίδου.

Ο ποιμενάρχης ευχαρίστησε τους νέους για την πρωτοβουλία τους να τον επισκεφθούν στην έδρα της επαρχίας του, στη Στοκχόλμη, ντυμένοι τις παραδοσιακές στολές τους, και ευχήθηκε να αξιωθεί να προσκυνήσει τα ευλογημένα χώματα του Πόντου και το Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά. Ο πρόεδρος Κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε στην ιστορία του Συλλόγου και στις δραστηριότητές του, και προσέφερε στον μητροπολίτη ως δώρο του συλλόγου προς τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης, αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά, σε ξυλόγλυπτη θήκη.

Ο ποιμενάρχης υποσχέθηκε στους δωρητές, να τοποθετήσει την εικόνα σε περίοπτη θέση εντός του Καθεδρικού Ναού, προς προσκύνηση και αγιασμό των πιστών. Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών του Καθεδρικού Ναού Φωτεινή Μπατσέλα προσέφερε στους επισκέπτες σπιτικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

  • Φωτογραφίες: Ιερά Μητροπόλη Σουηδίας / Κωνσταντίνος Φραγγίδης.