31 Δεκέμβριος 2017, 16:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 31 Δεκέμβριος 2017, 16:51

Το πολικό ψύχος σκότωσε καρχαρίες στις ΗΠΑ

  • Το πολικό ψύχος σκότωσε καρχαρίες στις ΗΠΑ
    (Φωτ.: Atlantic White Shark Conservancy)
  • Το πολικό ψύχος σκότωσε καρχαρίες στις ΗΠΑ

Το κύμα πολικού ψύχους που πλήττει μεγάλο μέρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει προκαλέσει απίστευτα φαινόμενα, όπως αυτό που βίωσαν μέλη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Atlantic White Shark Conservancy (AWSC), με έδρα τη Μασαχουσέτη. Σύμφωνα με την AWSC, βρέθηκαν τουλάχιστον τρεις καρχαρίες νεκροί, λόγω των καιρικών συνθηκών, στα... κατεψυγμένα νερά του ακρωτηρίου Cod, στη Μασαχουσέτη. 

Αν και η AWSC δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη όλο τον κύκλο των εξετάσεων στους κατεψυγμένους καρχαρίες, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι πέθαναν από υποθερμικό σοκ από τα παγωμένα νερά του Ατλαντικού. Η αμερικανική υπηρεσία για τους λευκούς καρχαρίες επιβεβαίωσε τους θανάτους, πιθανότατα λόγω του δριμύτατου ψύχους στο Cape Cod, γεγονός που καταγράφεται για πρώτη φορά στην περιοχή.

Κάτι ανάλογο συνέβη πρόσφατα και στο Christmas Bay στο Τέξας, δυτικά του νησιού Γκάλβεστον, όπου εντοπίστηκαν 18 θαλάσσιες χελώνες παγωμένες και χωρίς αισθήσεις. Οι ειδικοί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έμειναν εκεί τουλάχιστον για 36 ώρες, αφότου είχαν χάσει την επαφή με το περιβάλλον εξαιτίας των πολικών θερμοκρασιών, πριν τις βρουν οι τοπικές Αρχές και δώσουν μάχη για να τις κρατήσουν στη ζωή. 


(Φωτ.: NOAA Fisheries Service)