29 Δεκέμβριος 2017, 22:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 29 Δεκέμβριος 2017, 22:51

Ακυρώνονται πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στον Καναδά λόγω πολικού ψύχους

  • Ακυρώνονται πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στον Καναδά λόγω πολικού ψύχους
    (Φωτ.: The News / files)

Το ακραίο ψύχος που πλήττει μεγάλο τμήμα του Καναδά ανάγκασε τις Αρχές να ακυρώσουν πολλές υπαίθριες εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμμάτιζαν για το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς, ενώ ταυτόχρονα κλείνουν για λόγους ασφαλείας πολλές χιονοδρομικές πίστες. Στην Οτάβα, όπου σήμερα το μεσημέρι το θερμόμετρο έδειχνε -19 βαθμούς Κελσίου, οι Αρχές ακύρωσαν μέρος των εκδηλώσεων που σχεδίαζαν να φιλοξενήσουν το Σαββατοκύριακο.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι το πολικό ψύχος θα συνεχιστεί σε έξι επαρχίες (Βρετανική Κολομβία, Αλμπέρτα, Σασκάτσουαν, Μανιτόμπα, Οντάριο, Κεμπέκ) και στο Γιούκον. Στη Ρετζίνα του Σασκάτσουαν και το Γούινιπεγκ της Μανιτόμπας έχουν καταγραφεί οι χαμηλότερες θερμοκρασίες, -44 και -46 βαθμοί Κελσίου αντίστοιχα. Στη Βρετανική Κολομβία, 9.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της παγοθύελλας.

Στο Κεμπέκ, η εταιρεία ηλεκτροδότησης Hydro Quebec ζήτησε από ορισμένα χιονοδρομικά κέντρα να περιορίσουν τη δραστηριότητά τους ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες των ιδιωτών, αφού η ζήτηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Η Ένωση Χιονοδρομικών Κέντρων του Κεμπέκ κάλεσε τους σκιέρ να προτιμούν μικρότερα κέντρα που είναι πιο προστατευμένα από το κρύο. Στο Σάτον, κοντά στα σύνορα με τις ΗΠΑ, το θερμόμετρο έδειχνε -14 βαθμούς ενώ στο Μον Τρεμπλάν, έναν δημοφιλή σταθμό που απέχει δύο ώρες από το Μόντρεαλ, ο υδράργυρος είχε πέσει στους -21.