30 Δεκέμβριος 2017, 12:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Δεκέμβριος 2017, 12:12

Σαλάτα με καβούρι, αβοκάντο και μήλα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

  • Σαλάτα με καβούρι, αβοκάντο και μήλα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι
    (Food styling: Βαγγέλης Δρίσκας – Φωτ.: Ανδρέας Ευσταθίου)

Μια ιδιαίτερη σαλάτα από τα κιτάπια του Βαγγέλη Δρίσκα σάς προτείνει σήμερα το pontos-news.gr για το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. 

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό καβουροδαγκάνες 
  • 1 ώριμο αβοκάντο 
  • 1 ξινόμηλο  
  • 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 
  • 2 κ.γ. χορσράντις 
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό 
  • ½ φλ. μαγιονέζα 
  • 1-2 κ.σ. ροζ πιπέρι 
  • ελαιόλαδο 
  • ξίδι (κατά προτίμηση από σέρι) 
  • αλάτι 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ρίχνουμε τις καβουροδαγκάνες σε αλατισμένο νερό που βράζει και τις βράζουμε για 10΄.
  2. Τις στραγγίζουμε, τις σπάμε με το ειδικό εργαλείο ή με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και βγάζουμε την καβουρόψιχα.

Για τη βινεγκρέτ

  1. Ανακατεύουμε 5 κ.σ. ελαιόλαδο με 3 κ.σ. ξίδι και λίγο αλάτι.

Σύνθεση

  1. Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το μήλο από φλούδες και κουκούτσια και τα κόβουμε σε μικρούς κύβους. Τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  2. Ψιλοκόβουμε την καβουρόψιχα και την βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μήλο και αβοκάντο, τη μαγιονέζα, το χορσράντις, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε: Πασπαλίζουμε με ροζ πιπέρι και περιχύνουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ.
  • Πηγή: enet.gr | Συνταγή & food styling: Βαγγέλης Δρίσκας | Φωτ.: Ανδρέας Ευσταθίου.