26 Δεκέμβριος 2017, 19:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2017, 19:09

Ρύπανση από το πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο

  • Ρύπανση από το πλοίο που προσάραξε στη Μύκονο
    (Φωτ.: hcg.gr)

Λωρίδα ελαφριάς ιριδίζουσας ρύπανσης στις βορειοανατολικές ακτές της βραχονησίδας Τραγονησίου εντοπίστηκε από αεροσκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής. Πρόκειται για το σημείο που είχε προσαράξει την Παρασκευή το φορτηγό πλοίο «Little Seyma» με σημαία Παναμά, κοντά στη Μύκονο.

Το λιμενικό οργάνωσε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 12μελούς πληρώματος. Τα προβλήματα από την προσάραξη του πλοίου όμως συνεχίζονται, καθώς εντοπίστηκε ρύπανση στον γύρω θαλάσσιο χώρο. Ήδη στο σημείο έχει καταπλεύσει ένα αντιρρυπαντικό σκάφος, καθώς και τα Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧΙΙ» Ν.Π.12109 και Ρ/Κ «ΧΡΗΣΤΟΣ ΧL» Ν.Π. 11723, τα οποία προέβησαν στην πόντιση πλωτών φραγμάτων πέριξ του ναυαγίου.

Στην ανακοίνωση του λιμενικού αναφέρονται ακόμα τα εξής:

Παράλληλα, στελέχη της τοπικής Λιμενικής Αρχής, της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και της διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, διενέργησαν ελέγχους επί του πλοίου και στην περιοχή του ναυαγίου.

Τέλος, από την ανάδοχη εταιρία απορρύπανσης έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες με ιδιώτες δύτες, για την απάντληση των καυσίμων του πλοίου.