26 Δεκέμβριος 2017, 13:51 - Τελευταία Ενημέρωση: 26 Δεκέμβριος 2017, 13:40

Πληρωμένοι δολοφόνοι εναντίον Τούρκων στη Γερμανία; – Καταγγελίες του Γκάρο Παϊλάν

  • Πληρωμένοι δολοφόνοι εναντίον Τούρκων στη Γερμανία; – Καταγγελίες του Γκάρο Παϊλάν
    (Φωτ.: EPA / Oliver Weiken)

Οι Τούρκοι πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι και συγγραφείς που έφυγαν από την Τουρκία την περίοδο διακυβέρνησης του AKP και διέφυγαν στη Γερμανία θα μπορούσαν να είναι θύματα οργανωμένων επιθέσεων. Αυτό δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του φιλοκουρδικού κόμματος HDP Γκάρο Παϊλάν. «Έχω την πληροφορία από διάφορες πηγές ότι πληρωμένοι δολοφόνοι από την Τουρκία θέλουν να χτυπήσουν στην Ευρώπη και διαθέτουν σχετική λίστα» είπε πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξη Τύπου στο τουρκικό Κοινοβούλιο, και προέτρεψε την τουρκική κυβέρνηση να πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Σε συνέντευξή του προς την Deutsche Welle o Παϊλάν επανέλαβε τα όσα είχε ήδη δηλώσει και τόνισε πως τις πληροφορίες τις έχει από ξένες μυστικές υπηρεσίες χωρίς βεβαίως να θέλει να τις κατονομάσει.

«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι αυτές οι πληροφορίες έχουν επιβεβαιωθεί από ασφαλείς πηγές» συμπλήρωσε ο Γκάρο Παϊλάν.

Σύμφωνα με τον βουλευτή υπάρχουν άτομα που δέχθηκαν συγκεκριμένες απειλές (κυρίως στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης), τα οποία διαθέτουν προσωπική φύλαξη. «Η λίστα με τα ονόματα εικάζεται ότι θα διευρυνθεί» λέει.

Ο Παϊλάν επέκρινε τον βουλευτή του AKP και αντιπρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της χώρας Μετίν Κιουλούκ για τις διασυνδέσεις του με την υπερεθνικιστική ροκ μπάντα «Οθωμανοί της Γερμανίας», αναφέροντας πως θα έπρεπε να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός και να λάβει υπόψη του ότι η Εισαγγελία της Στουτγάρδης απήγγειλε κατηγορίες σε οχτώ μέλη του συγκροτήματος για απόπειρα δολοφονίας.


(Φωτ.: massispost.com)

Ενήμερες οι γερμανικές Αρχές
Στο στόχαστρο των πληρωμένων δολοφόνων δεν είναι μόνο αντικαθεστωτικοί, αλλά και μέλη μειονοτήτων όπως είναι η αλεβίτικη και η αρμενική. Ο Γιλμάζ Καχραμάν από την Ομοσπονδία Αλεβίτικων Ενώσεων Γερμανίας δηλώνει πως και η δική του οργάνωση πληροφορήθηκε από διάφορες πηγές ότι υπάρχει κίνδυνος να πέσουν θύματα επιθέσεων στη Γερμανία και την Ευρώπη. Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών τον διαβεβαίωσε πάντως ότι θα γίνουν οι κατάλληλες έρευνες.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016, χιλιάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους πανεπιστημιακοί και δημοσιογράφοι, αναγκάστηκαν να καταφύγουν στη Γερμανία. Ένας από αυτούς είναι ο αρμενικής καταγωγής δημοσιογράφος Χάικο Μπαγκντάτ. Γνωρίζει και αυτός τις πληροφορίες που έχει Παϊλάν από τις μυστικές υπηρεσίες και προτρέπει την Τουρκία «να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να προστατεύσει τους πολίτες της».

Οι αρχές ασφαλείας δηλώνουν πάντως στην Deutsche Welle ότι θα συνεχίσουν να ερευνούν το κατά πόσο σχεδιάζονται τέτοιου είδους επιθέσεις εναντίον Τούρκων επί γερμανικού εδάφους.

  • Πηγή: Deutsche Welle / Γκεζάλ Άτσερ - Μαρία Ρηγούτσου.