29 Νοέμβριος 2013, 15:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:48

Η επεισοδιακή δίκη των ληστών του Βελβεντού

  • ΕΛ.ΑΣ.: Υπήρξε συμπλοκή κι αντίσταση

Με ένταση ξεκίνησε η δίκη των έξι κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχαηλίδη, Νίκος Ρωμανό, Ανδρέας Μπουρζούκο, Ανάργυρο Ντάλιο, Δημήτρη Πολίτη και Φοίβο Χαρίση Πούλο.

Και οι 6 δικάζονται για τα επεισόδια στο Βελβεντό Κοζάνης όπου την 1η Φεβρουαρίου 2013 συνελήφθησαν να διαπράττουν δύο ληστείες στην Αγροτική Τράπεζα και στα ΕΛΤΑ.

Η ένταση σημειώθηκε όταν οι Γιάννης Μιχαηλίδης και Νίκος Ρωμανός δήλωσαν «αναρχικοί» και «αντάρτες των πόλεων», ενώ επιτέθηκαν φραστικά και εναντίον των μελών του δικαστηρίου.

Τόνισαν ότι δεν τους ενδιαφέρει η απόφαση και το αν καταδικαστούν, αφού γνωρίζουν ότι επανειλημμένα οι «δικαστές δικάζουν ανάλογα με το φαγητό που τους μαγειρεύουν στο σπίτι».

Δήλωσαν επίσης εναντίον του συστήματος, ενώ ο Μιχαηλίδης ήταν παρών χωρίς την παρουσία συνηγόρων, θέλοντας να δείξει με τον τρόπο αυτόν ότι δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία. Στον κατηγορούμενο διορίστηκε συνήγορος από τον κατάλογο των δικηγόρων που είναι στη διάθεση του δικαστηρίου

Παρόντες στην διαδικασία ήταν οι γονείς των νεαρών, μεταξύ των οποίων και η συγγραφέαςΠαυλίνα Νάσιουτζικ, μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

Αναμένεται να υποβληθούν αιτήματα αναβολής τα οποία πιθανότατα δεν θα γίνουν δεκτά, με πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης την 12η Δεκεμβρίου. 

Πηγή: star.gr