22 Δεκέμβριος 2017, 19:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 22 Δεκέμβριος 2017, 19:32

Η επέλαση του χιονιά: Εγκλωβίστηκαν ΙΧ για ώρες στην εθνική οδό στη Λαμία (βίντεο)

Σοβαρά προβλήματα προέκυψαν από την έντονη χιονόπτωση στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Εκατοντάδες ΙΧ έμειναν εγκλωβισμένα για ώρες τόσο από την έντονη χιονόπτωση, όσο και από το γεγονός ότι «δίπλωσαν» δύο νταλίκες κοντά στα διόδια της Τραγάνας.

Τα προβλήματα ξεκίνησαν από τις 15:00, όταν υπήρξε μεγάλης έντασης χιονόπτωση χωρίς να προλάβουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να απομακρύνουν τους όγκους του χιονιού από το οδόστρωμα. Στην περιοχή του Κάστρου της Βοιωτίας ακινητοποιήθηκαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, ενώ η αστυνομία έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων.

Στην περιοχή δραστηριοποιούνται 60 εκχιονιστικά μηχανήματα και η κυκλοφορία άρχισε σταδιακά να αποκαθίσταται μετά τις 17:30. Μόνο με αλυσίδες και μόνο για τα ΙΧ αλλά και με πολλά προβλήματα γίνεται η κυκλοφορία από Λαμία προς Άμφισσα και προς Δομοκό.

Η αστυνομία κάνει έκκληση προς τους οδηγούς, εάν δεν είναι απαραίτητο να μην κινηθούν στην εθνική οδό, αλλιώς να έχουν απαραίτητα μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Αττική λόγω χιονόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην Πεντέλη, από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου μέχρι τη λεωφόρο Διονύσου, ενώ στη λεωφόρο Πάρνηθος, μέχρι πριν από λίγη ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τέλος, παραμένει κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθήνας-Θήβας προς Θήβα από τη διασταύρωση Βιλλίων.