Θεοφάνης Μαλκίδης
22 Δεκέμβριος 2017, 11:59

Ο αγωνιστής της ελευθερίας των λαών της Μικράς Ασίας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί σε απεργία πείνας

Σε επιστολή που μας γνωστοποιήθηκε και στάλθηκε στον Gökhan Soysal της Ένωσης Υπεράσπισης των Πολιτικών Κρατουμένων στην Κωνσταντινούπολη, ο φυλακισμένος από τις 22 Απριλίου 2017, αγωνιστής της ελευθερίας των λαών της Μικράς Ασίας Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, κατέρχεται σε απεργία πείνας στη μνήμη των θυμάτων στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν, για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.

Όπως ενημέρωσε με επιστολή του από τις 13 Δεκεμβρίου 2017, ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί κατέρχεται σε απεργία πείνας που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, ημερομηνία της σφαγής στο Ρομπόσκι, ως συνέχεια του αγώνα για δικαιοσύνη.

Ο Γιάννης-Βασίλης Γιαϊλαλί, ο οποίος κρατείται για τη δράση του για το ζήτημα της γενοκτονίας και του Κουρδιστάν, γράφει μεταξύ των άλλων στην επιστολή του (την οποία μετέφρασε ο Θ. Μαλκίδης) για τα 34 αθώα θύματα –19 παιδιά κάτω από 18 χρόνων, με τον μικρότερο μόλις στα 12, κι από τους υπόλοιπους 15, από 19 έως 38 ετών ο μεγαλύτερος– που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς της τουρκικής αεροπορίας. Ένα έγκλημα που θέλουν οι Αρχές της Τουρκίας να το καταστείλουν, να το βγάλουν από τη μνήμη μας.

Κανείς δεν ανακρίθηκε, κανείς δεν οδηγήθηκε στο δικαστήριο και κανείς δεν τιμωρήθηκε για τον βομβαρδισμό των αμάχων και τη σφαγή του Ρομπόσκι.

Όποια κατεύθυνση και εάν ακολουθούν, γνωρίζουμε πολύ καλά την αλήθεια, τις μνήμες μας, τον αγώνα μας για δικαιοσύνη. Μπορούν να μας βάλουν στη φυλακή, αλλά δεν θα αλλάξουν την αλήθεια, αυτή δεν μπορεί να αλλοιωθεί ακόμη και με τους νόμους και τις ποινές. Για διεξαχθούν αποτελεσματικές έρευνες και διώξεις για τη σφαγή στο Ρομπόσκι, για να υποστηρίξω τον αγώνα της δικαιοσύνης για το Ρομπόσκι, θα κάνω επταήμερη απεργία πείνας που θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Δεκεμβρίου, ημερομηνία της σφαγής στο Ρομπόσκι το 2011.

Δεν θα δεχθούμε άλλο αυτή την αδικία. H δικαιοσύνη πρέπει να έρθει στο Ρομπόσκι για να γαληνέψουν στους τάφους τους τα θύματα, για να ακουστούν τα δάκρυα των μητέρων του Ρομπόσκι.