21 Δεκέμβριος 2017, 14:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 21 Δεκέμβριος 2017, 14:30

26χρονη γέννησε χρησιμοποιώντας έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο για 24 χρόνια!

  • 26χρονη γέννησε χρησιμοποιώντας έμβρυο που ήταν κατεψυγμένο για 24 χρόνια!
    Η Τίνα Γκίμπσον κρατά στην αγκαλιά της την Έμα Ρεν (φωτ.: Southern Charm Portraits)

Οι γιατροί τα ονομάζουν «χιονομωρά» εξαιτίας του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παραμένουν κατεψυγμένα. Η Έμα Ρεν Γκίμπσον, όμως, που γεννήθηκε πριν από έναν μήνα στο Τενεσί των ΗΠΑ δεν μοιάζει με κανένα άλλο χιονομωρό, καθώς προέρχεται από ένα έμβρυο που είχε καταψυχθεί στις 14 Οκτωβρίου 1992! Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό είναι το μεγαλύτερο διάστημα που έχει καταγραφεί μεταξύ της σύλληψης και της γέννησης ενός ανθρώπινου εμβρύου από τότε που ξεκίνησαν οι εξωσωματικές γονιμοποιήσεις.

Εξίσου εντυπωσιακό είναι ότι η μητέρα της Έμα, η Τίνα Γκίμπσον, σήμερα είναι 26 ετών. «Συνειδητοποιείτε ότι ήμουν μόνο 25 ετών; Το έμβρυο και εγώ θα μπορούσαμε να είμαστε οι καλύτερες φίλες», σχολίασε σε συνέντευξη της στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο WBIR.

Το κατεψυγμένο έμβρυο προσφέρθηκε στο ζευγάρι από το National Embryo Donation Centre. «Απλώς ήθελα ένα μωρό. Δεν με νοιάζει αν πρόκειται για παγκόσμιο ρεκόρ ή όχι», σημείωσε η Τίνα Γκίμπσον, η οποία γεννήθηκε το 1991, μόλις έναν χρόνο προτού καταψυχθεί το έμβρυο.

Ούτε η Τίνα ούτε ο σύζυγός της, Μπέντζαμιν, συνδέονται βιολογικά με το μωρό τους. Το National Embryo Donation Centre ενθαρρύνει τα ζευγάρια που δεν θέλουν άλλα παιδιά να προσφέρουν έμβρυα για να καταψύχονται ώστε να μπορέσουν να τα χρησιμοποιήσουν άλλες οικογένειες.