18 Δεκέμβριος 2017, 22:23 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2017, 21:36

Το Πλανητάριο γιορτάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο με δωρεάν προβολές

  • Το Πλανητάριο γιορτάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο με δωρεάν προβολές

Το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου γιορτάζει το χειμερινό ηλιοστάσιο δυο ημέρες πριν, δηλαδή την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, και πλημμυρίζει τον τεράστιο θόλο του με δεινοσαύρους! Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν την ψηφιακή παράσταση «Ο θάνατος των δεινοσαύρων» και να πραγματοποιήσει έτσι ένα συναρπαστικό «ταξίδι» εκατομμύρια χρόνια πίσω στο χρόνο, στην εποχή της αδιαφιλονίκητης κυριαρχίας των δεινοσαύρων πάνω στην Γη, αλλά και της μυστηριώδους εξαφάνισής τους.

Την παράσταση θα προλογίσει ο Νίκος Ζούρος, καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, πρόεδρος του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων UNESCO και διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Την ημέρα αυτή (Τρίτη 19 Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιηθούν δυο παραστάσεις (18:00 και 19:30), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως 2 δελτία εισόδου. Θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε παράσταση. Η παράσταση προτείνεται για κοινό ηλικίας 10 ετών και άνω. Το τρέιλερ της παράστασης «Ο Θάνατος των Δεινοσαύρων»

Το χειμερινό ηλιοστάσιο φέτος, στο βόρειο ημισφαίριο όπου ανήκει και η Ελλάδα, θα συμβεί την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 18:28 ώρα Ελλάδας, οπότε θα ξεκινήσει και τυπικά (αστρονομικά) ο χειμώνας στη χώρα μας.