18 Δεκέμβριος 2017, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2017, 13:23

Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα – Έρχονται και χιόνια

  • Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας αυτή την εβδομάδα – Έρχονται και χιόνια
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ευάγγελος Μπουγιώτης)

Ψυχρή εισβολή αναμένεται να εκδηλωθεί στη χώρα αυτή την εβδομάδα, με βασικό χαρακτηριστικό την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας. Τα όποια φαινόμενα τη συνοδεύσουν (βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις), με εξαίρεση τη Δευτέρα, θα είναι περιορισμένα σε έκταση και κατά κανόνα ασθενή.

Σήμερα η μέρα ξεκίνησε με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την υπόλοιπη χώρα και κατά τόπους θα ενταθούν, ιδιαίτερα στο Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Παράλληλα οι τοπικές χιονοπτώσεις στη βόρεια Ελλάδα και στην Ήπειρο θα επεκταθούν σταδιακά σε περιοχές χαμηλότερο υψόμετρο.

Τις βραδινές ώρες της Δευτέρας στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη οι χιονοπτώσεις θα είναι κατά τόπους πυκνές και από αργά το βράδυ θα χιονίσει σε πεδινά τμήματα κυρίως του Έβρου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις 6-7 μποφόρ και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη θα εκδηλώνονται ασθενείς κατά κανόνα χιονοπτώσεις ή χιονόνερο, με εξαίρεση τον Έβρο και τις περιοχές που συνορεύουν με τη Βουλγαρία όπου οι χιονοπτώσεις θα είναι τοπικά πυκνές.

  • Αναδημοσίευση από meteo.gr.