18 Δεκέμβριος 2017, 14:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2017, 14:15

Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι Σουλιώτισσες ήταν αλβανόφωνες

  • Θεόδωρος Πάγκαλος: Οι Σουλιώτισσες ήταν αλβανόφωνες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή, έγραψε σήμερα ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Twitter, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση πολλών χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Θέλοντας να στείλει μήνυμα «στα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια», όπως χαρακτηριστικά έγραψε, προέβη στην παραπάνω δήλωση με αφορμή τη θυσία των Σουλιωτισσών.

Η ανάρτησή του ξεκινά με την επισήμανση πως η λέξη «λουλούδι» προέρχεται από την αλβανική «λούλιε» και έχει αντικαταστήσει τον «ανθό».

Οι Σουλιώτισσες, συνεχίζει, που έριξαν τα μωρά τους και έπεσαν από τον Ζάλογγο σαν σήμερα πριν από 215 χρόνια, προτιμώντας τον θάνατο από τον εξευτελισμό, ήταν πλήρως αλβανόφωνες!

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του πρώην υπουργού:

«Δεν υπάρχει Έλληνας να μην καταλαβαίνει τη λέξη λουλούδι. Έχει υποκαταστήσει πλήρως την παλαιότερη ελληνική λέξη άνθος. Πόσοι όμως ξέρουν ότι το λουλούδι προέρχεται από το αλβανικό λούλιε; αν σήμερα, 215 χρόνια πριν, στα βουνά βόρεια της Πρέβεζας, οι Σουλιώτισσες ρίξαν τα βρέφη τους στο γκρεμό και μετά πήδηξαν και οι ίδιες. Ο θάνατος ήταν προτιμότερος από τον εξευτελισμό. Πώς όμως οι Σουλιώτισσες λέγανε ανθός στην αμμουδιά ενώ ήταν παντελώς αλβανόφωνες; Ας καταλάβουν επιτέλους τα γκρίζα και ροζ φασιστοκουμμούνια ότι Έλληνας είναι όποιος αισθάνεται έτσι και όχι όποιος γεννήθηκε στη χώρα αυτή.»