18 Δεκέμβριος 2017, 10:27 - Τελευταία Ενημέρωση: 18 Δεκέμβριος 2017, 10:42

Ο Πούτιν κασκαντέρ σε ταινίες τη δεκαετία του 1970;

  • Ο Πούτιν κασκαντέρ σε ταινίες τη δεκαετία του 1970;
    Σε φόρμα περισσότερο παρά ποτέ ο Βλάντιμιρ Πούτιν (φωτ.:ΕΡΑ/MIKHAIL KLIMENTIEV/RIA NOVOSTI/KREMLIN POOL)

Κασκαντέρ! Αυτή τη δουλειά φέρεται να έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν όταν ήταν φοιτητής στο πανεπιστήμιο, τη δεκαετία του 1970. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ που έκαναν εκτενώς τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρώσος πρόεδρος εργάστηκε ως κασκαντέρ στο κινηματογραφικό στούντιο Lenfilm.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναλάβει τις επικίνδυνες σκηνές δράσεις σε τουλάχιστον δύο ταινίες με θέμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, στο φιλμ «Izhora Batallion» (1972,και στο φιλμ του «Blockade» (1974).

Την αποκάλυψη φέρεται να έκανε στο ρωσικό δίκτυο Dozhd ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σάμπο (ρωσικής πολεμικής τέχνης) Βασίλι Σεστάκοφ. «Ήμασταν στις ταινίες Izhora Batallion και Blockade μαζί» δήλωσε ο Σεστάκοφ, ο οποίος είναι γνωστός ως συνεργάτης στο αθλητικό σωματείο του Πούτιν για πολλά χρόνια.«Πληρωνόμασταν καλά για εκείνη την εποχή, μου έδιναν 110 ρούβλια [το μήνα] στη δουλειά μου, ήμουν μηχανικός, αλλά όταν δούλευα σε ταινίες, έπαιρνα 75 ρούβλια την ημέρα. Ήταν πολλά χρήματα» ανέφερε, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter.

Ένας άλλος πρώην αθλητής Νικολάι Βασίλιν, που έγινε επαγγελματίας κασκαντέρ επιβεβαίωσε στο Dozhd ότι ο Πούτιν εργαζόταν ως κασκαντέρ σε ταινίες.Υποστήριξε μάλιστα ότι έχει μία φωτογραφία από τα γυρίσματα, στην οποία είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας, αλλά λόγω κακής ποιότητας είναι δύσκολο να τον διακρίνει κάποιος.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πως ο Πούτιν εργάστηκε ως κασκαντέρ.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κ.Γ.