17 Δεκέμβριος 2017, 13:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2017, 13:18

Καταστροφές στη Ροδόπη – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια

  • Καταστροφές στη Ροδόπη – Πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια
    Πλημμυρισμένοι δρόμοι στο νομό Ροδόπης (φωτ.: xronos.gr)

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στην Κομοτηνή, σε οδικά δίκτυα και σπίτια, με την πρόγνωση να κάνει λόγο για συνέχιση των φαινομένων ως την Τρίτη.

Η πυροσβεστική έχει μεταφέρει σε ασφαλή σημεία 17 άτομα και έχει απαντήσει σε 32 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Ο δρόμος Κομοτηνής-Μαρώνειας έχει κλείσει σε αρκετά σημεία, καθώς είναι σχεδόν απροσπέλαστος από τον όγκο του νερού. Στο Κόσμιο μεγάλες εκτάσεις γης έχουν μετατραπεί λίμνες, ενώ δεν λείπουν και τα προβλήματα μέσα στον οικισμό, καθώς πλημμύρισαν αρκετά σπίτια. Μεγάλο πρόβλημα σημειώνονται και στα Αμάραντα Ροδόπης, καθώς η είσοδος στο χωριό είναι ανέφικτη λόγο λόγω του όγκου των υδάτων. Μηχανήματα του Δήμου και δυνάμεις της πυροσβεστικές απεγκλωβίζουν κόσμο από πλημμυρισμένα σπίτια.

Στον δρόμο Κομοτηνής-Φαναρίου υπάρχουν τμήματα που έχουν καλυφθεί από νερά, ενώ στο ύψος των Φατήριακων το πρόβλημα είναι έντονο. Το μοναστήρι πλημμύρισε με την πυροσβεστική να επεμβαίνει. Πλημμυρισμένα σπίτια υπάρχουν επίσης στους οικισμούς Καρυδιάς, Ροδίτη, στο Χαμηλό και την Παραδημή. 

Προβλήματα υπάρχουν και σε δρόμους εντός της Κομοτηνής, με τα συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΚ από νωρίς το πρωί να επεμβαίνουν σε κλήσεις πολιτών. Προσοχή χρειάζεται και στις γέφυρες στην είσοδο της πόλης, καθώς έχουν σημειωθεί ατυχήματα.

  • ΠΗΓΗ: xronos.gr