17 Δεκέμβριος 2017, 12:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 17 Δεκέμβριος 2017, 12:11

Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση σε χριστιανική εκκλησία

  • Πακιστάν: Πολύνεκρη επίθεση σε χριστιανική εκκλησία
    Η εκκλησία των μεθοδιστών στην Κουέτα (φωτ.: Bethel Memorial Methodist Church Quetta)

Επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποίησαν δύο καμικάζι σήμερα σε χριστιανική εκκλησία στην Κουέτα, στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, σκορπώντας τον τρόμο και τον θάνατο. Οι νεκροί είναι τουλάχιστον οκτώ, ανάμεσά τους και δύο γυναίκες, ενώ 44 είναι οι τραυματίες.

Δύο βομβιστές αυτοκτονίας εισέβαλαν στην τοπική εκκλησία των Μεθοδιστών λίγο μετά την έναρξη της κυριακάτικης λειτουργίας.

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους της αστυνομίας, οι δράστες φορούσαν γιλέκα με εκρηκτικά και άνοιξαν πυρ εναντίον των πιστών μέσα στην εκκλησία. Όπως δήλωσε υπουργός εσωτερικών Μιρ Σαρφράζ Μπούγκτι, οι φρουροί ασφαλείας της αστυνομίας αντάλλαξαν πυρά με τους δράστες. Η αστυνομία σκότωσε έναν από τους δράστες προτού αυτός καταφέρει να μπει στον ναό. Ωστόσο, ο δεύτερος δράστης κατάφερε να φτάσει στην κύρια είσοδο του ναού, όπου και ανατινάχθηκε.

Στην εκκλησία την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν περίπου 400 άτομα, αλλά οι δράστες δεν μπόρεσαν να μπουν στον κυρίως ναό. Η εκκλησία είχε φρουρούς, επειδή οι χριστιανικοί χώροι λατρείας αποτελούν συχνά στόχο εξτρεμιστικών ισλαμιστικών οργανώσεων. Και στην επαρχία Μπαλουτσιστάν, που συνορεύει με το Ιράν και το Αφγανιστάν είναι έντονη η ισλαμιστική βία.