16 Δεκέμβριος 2017, 23:28 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2017, 23:19

Πρόσθετη επιχορήγηση 41 εκατ. ευρώ στα πανεπιστήμια ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου

  • Γαβρόγλου: Τέλος οι Πανελλήνιες Εξετάσεις! 2

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 41 εκατ. ευρώ προς τα πανεπιστήμια, αλλά και δυνατότητα άμεσης αναπλήρωσης κάθε κενής θέσης μέλους ΔΕΠ που θα προκύπτει, από τον Αύγουστο του 2019 και έπειτα, με τον κανόνα «1 προς 1», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου στο πλαίσιο της συνεδρίασης της 86ης συνόδου των πρυτάνεων και προέδρων ΔΕ των πανεπιστημίων, στο Ζάππειο.

Αναλυτικά, από τα 41 εκατ. ευρώ, τα επτά θα δοθούν μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός και, όπως αναφέρει το υπουργείο, «αποτελούν μέρος από τα 35 εκατ. που είχε δεσμευτεί ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα δοθούν τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά». Τα υπόλοιπα 34 εκατ. που εξασφαλίστηκαν, θα αποδοθούν το Φεβρουάριο 2018.

Όπως ανέφερε ο Κ. Γαβρόγλου, η ενίσχυση «έρχεται» ως «ένδειξη ευγνωμοσύνης για το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης με τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση κατόρθωσαν (σ.σ. τα πανεπιστήμια) όχι απλώς να κρατήσουν όρθια την Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά αναβαθμίζοντας και τη θέση τους στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη».

Νωρίτερα, ο προεδρεύων της Συνόδου, πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμ. Γιακουμάκης έθεσε τα θέματα που απασχόλησαν τη Σύνοδο, ζητώντας από τον υπουργό να δώσει απαντήσεις για τα θέματα της οικονομικής ενίσχυσης των πανεπιστημίων, την επίλυση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι ΕΛΚΕ, την αναδιάταξη του χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης, της εφαρμογής των αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων για τα μεταπτυχιακά προγράμματα της επόμενης ακαδημαϊκής χρονιάς καθώς και τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα.