16 Δεκέμβριος 2017, 22:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2017, 21:56

Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη

  • Πέθανε η γηραιότερη γυναίκα στην Ευρώπη
    Η Άνα Βέλα στα 110α γενέθλιά της (φωτ.: EPA / Alejandro Garcia)

Η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης πέθανε 1,5 μήνα (42 ημέρες για την ακρίβεια) αφότου γιόρτασε τα 116α γενέθλιά της. Η Ισπανίδα Άνα Βέλα Ρούμπιο, η τρίτη μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στον κόσμο, έφυγε από τη ζωή στον ύπνο της την Παρασκευή σε ένα γηροκομείο στη Βαρκελώνη όπου ζούσε.

Η πρώην μοδίστρα είχε μετακομίσει στην Καταλονία στη δεκαετία του 1940 από την πόλη Πουέντε Ζενίλ, κοντά στην Κόρδοβα, στη νότια Ισπανία. Η υπεραιωνόβια γιαγιά είχε τέσσερα παιδιά και έζησε περισσότερο από τα δύο εξ αυτών. Ένα από τα παιδιά της, μάλιστα, μια κόρη ηλικίας 90 χρόνων που έχει το ίδιο όνομα με τη μητέρα της, ζούσε μαζί της στο γηροκομείο, που ονομάζεται Verneda La Residencia, όπου η Άνα Βέλα είχε μετακομίσει μόνιμα τα τελευταία εννέα χρόνια.


Βίντεο της «El Pais» με θέμα την Άνα Βέλα

Η υπεραιωνόβια γιαγιά, που –όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της DailyMail– συνήθιζε να απολαμβάνει καθημερινά ένα ποτήρι γλυκό κρασί, είχε καταγραφεί ως η γηραιότερη γυναίκα της Ευρώπης στις 15 Απριλίου, όταν η Ιταλίδα Έμα Μοράνο πέθανε σε ηλικία 117 χρόνων. Από τα 110 της, ωστόσο, μετακινούνταν με αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ είχε χτυπηθεί από γεροντική άνοια.