16 Δεκέμβριος 2017, 20:16 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2017, 20:13

Πέθανε η Αγγέλα Κοκκόλα, γραμματέας του Αν. Παπανδρέου

  • Πέθανε η Αγγέλα Κοκκόλα, γραμματέας του Αν. Παπανδρέου
    Η Αγγέλα Κοκκόλα (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Κατερίνα Μαυρωνά)

Η Αγγέλα Κοκκόλα έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών. Διετέλεσε ιδιαίτερη γραμματέας του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου, διευθύντρια του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, καθώς και ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών πενθεί μια γυναίκα πρωτοπόρα για την εποχή της, που ταύτισε την πορεία της με την πορεία της προοδευτικής παράταξης, σε πολύ δύσκολες στιγμές για τους Έλληνες και τη χώρα. Υπήρξε αφοσιωμένη συνεργάτης του Γεωργίου και του Ανδρέα Παπανδρέου και στάθηκε δίπλα τους με αποφασιστικότητα σε όλες τις κρίσιμες στιγμές που γράφτηκαν κάποιες από τις πιο σημαντικές σελίδες της ιστορίας του τόπου», τονίζεται σχετικά σε ανακοίνωση του κινήματος.

«Βαθιά η θλίψη μας από την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα. Πιστή φίλη και σύντροφος. Αγωνίστρια της δημοκρατίας και συνοδοιπόρος στον αγώνα για την αλλαγή της χώρας μέχρι την ύστατη ώρα. Καλό ταξίδι Αγγέλα.» έγραψε στο Twitter ο Γιώργος Παπανδρέου. 

«Εκφράζουμε τη βαθειά μας θλίψη για την απώλεια της Αγγέλας Κοκκόλα, μιας δυναμικής γυναίκας που συνέδεσε το όνομα της με την ιστορία της παράταξης και της χώρας. Η Αγγέλα ήταν εμβληματική προσωπικότητα, απόλυτα ταυτισμένη με τον Ανδρέα Παπανδρέου στη διαχρονική διαδρομή του από το 1964, την αντιδικτατορική αντίσταση, το ΠΑΚ, την περίοδο της μεταπολίτευσης και της αλλαγής. Πάντα παρούσα στην πρώτη γραμμή, ακέραιη και ακλόνητη στις επάλξεις της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους οικείους της», δήλωσε η Φώφη Γεννηματά, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.