16 Δεκέμβριος 2017, 09:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2017, 09:15

Έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους στη Βικτόρια οι μαθητές του Oakleigh Grammar

  • Έψαλαν τα κάλαντα στους ηλικιωμένους στη Βικτόρια οι μαθητές του Oakleigh Grammar
    (Φωτ.: neoskosmos.com)

Μια σειρά από γηροκομεία στη Βικτόρια της Αυστραλίας επισκέφτηκαν μαθητές του κολεγίου Oakleigh Grammar και έψαλαν τα κάλαντα, θυμίζοντας στους ηλικιωμένους ομογενείς κάτι από Ελλάδα. Η αρχή έγινε στο γηροκομείο Brimlea Aged Care στην περιοχή Murrumbeena τη Δευτέρα 4/12, όπου οι μαθητές της τετάρτης δημοτικού έδωσαν ελληνικό χρώμα στις γιορτινές μέρες. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού βρέθηκαν σε τέσσερα γηροκομεία των ανατολικών προαστίων, ξεκινώντας από την περιοχή του Prahran και καταλήγοντας στο Clayton και το γνωστό γηροκομείο «Φροντίδα».

Οι μαθητές, εκτός από τα χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα κάλαντα, είπαν κι άλλα ελληνικά τραγούδια, κάνοντας έτσι ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν και την Ελλάδα. Κατά την διάρκεια της επίσκεψής τους, οι μαθητές χόρεψαν γνωστούς ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς μέσα σε ένα εορταστικό κλίμα. Οι επισκέψεις ολοκληρώθηκαν με τους μικρούς μαθητές να ανταλλάσουν ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά με τους παππούδες και τις γιαγιάδες μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Μέσω των επισκέψεων στα γηροκομεία, οι μαθητές του κολεγίου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους πρώτους Έλληνες μετανάστες, να διασκεδάσουν μαζί τους και να ζωντανέψουν αναμνήσεις από το παρελθόν, δίνοντας χαρά στους ηλικιωμένους της ομογενειακής παροικίας στη Βικτόρια.

  • ΠΗΓΗ: neoskosmos.com