16 Δεκέμβριος 2017, 08:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2017, 08:16

NBA: Από τις 21/12 ψηφίζουμε... Γιάννη Αντετοκούνμπο

  • NBA: Από τις 21/12 ψηφίζουμε... Γιάννη Αντετοκούνμπο
    (Φωτ.: nba.com)

Στις 21 Δεκεμβρίου ξεκινά η ψηφοφορία των φιλάθλων για το 67ο All Star Game του NBA, που θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες. Η ομοσπονδία ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες της ψηφοφορίας και από τις 21 Δεκεμβρίου οι φίλαθλοι θα μπορούν να ψηφίσουν μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του NBA και την ειδική εφαρμογή για τους παίκτες που θέλουν να δουν στην ετήσια γιορτή του μπάσκετ.

Κινητοποίηση των ομογενών για να κερδίσει τη συμμετοχή του στο All Star Game ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Oι φίλαθλοι θα μπορούν να ψηφίσουν μέσω των social media με τα γνωστά hastags (όπως #Γιάννης Αντετοκούνμπο NBA Vote 2018). Ο καθένας θα έχει δικαίωμα για μία ψήφο ανά ημέρα στο NBA.com και στην ειδική εφαρμογή, ενώ μέσω των social media θα μπορεί να ψηφίσει δέκα φορές ανά 24ωρο. Το καινούργιο στοιχείο στην ψηφοφορία είναι πως οι ψήφοι θα μετράνε διπλά σε επιλεγμένες ημέρες (31/12, 4/1, 11/1, 12/1 και 15/1).

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας του κοινού θα μετρήσουν κατά 50% στο τελικό αποτέλεσμα, ενώ 25% συμμετοχή θα έχουν οι παίκτες του NBA και 25% οι δημοσιογράφοι. Μια ακόμα καινοτομία στο φετινό All Star Game αποτελεί το γεγονός ότι οι παίκτες δεν θα χωριστούν σε Ανατολή και Δύση, αλλά εκείνοι με τις περισσότερους ψήφους θα διαλέξουν τους συμπαίκτες του στη βασική πεντάδα από τους υπόλοιπους της κορυφαίας δεκάδας. Οι επιλογές των δύο αρχηγών θα γίνουν γνωστές στις 25 Ιανουαρίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα διεκδικήσει με αξιώσεις την παρουσία του στο All Star Game για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας βάσιμες ελπίδες, λόγω της στήριξης των ομογενών, αλλά και της λατρείας των φιλάθλων στις ΗΠΑ προς το πρόσωπό του.