15 Δεκέμβριος 2017, 23:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2017, 23:13

Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία

  • Ισχυρός σεισμός 6,5 Ρίχτερ στην Ινδονησία
    (Φωτ.: EPA / STR)

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,5 Ρίχτερ έπληξε σήμερα την πόλη Τασικμαλάγια της Ινδονησίας. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τον θάνατο ενός 62χρονου, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς και τραυματίες μετά από κατάρρευση κτηρίων.

Ο σεισμός διήρκεσε περισσότερο από 20 δευτερόλεπτα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε 52 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τασικμαλάγια.

Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 92 χιλιόμετρα. Οι αρχές εξέδωσαν προειδοποίηση για ενδεχόμενο χτύπημα τσουνάμι σε αρκετές παραλιακές περιοχές της χώρας, ωστόσο το κέντρο προειδοποίησης τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού ανέφερε ότι δεν υπήρξαν τέτοιες ενδείξεις.

Ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας διαχείρισης φυσικών καταστροφών επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών και τραυματιών, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό, καθώς ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού και αξιολόγησης της καταστροφής.

Υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο γενικό νοσοκομείο στην πόλη Μπανιμάς της νήσου Ιάβα, που εκκενώθηκε από προσωπικό και ασθενείς, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός και στην πρωτεύουσα Τζακάρτα.