16 Δεκέμβριος 2017, 14:44 - Τελευταία Ενημέρωση: 16 Δεκέμβριος 2017, 14:00

Χριστούγεννα 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

  • Χριστούγεννα 2017 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
    (Πηγή: Γιώργης Γερόλυμπος)

Συναυλίες, προβολές ταινιών, αναγνώσεις παραμυθιών, εργαστήρια καθώς και πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών. Η έναρξη έγινε πριν από μερικές ημέρες με τη συναυλία που έδωσε η εξαιρετική ορχήστρα Simon Bolivar Trumpet Ensemble, ενώ την Κυριακή στις 13:00 η ίδια ορχήστρα, μαζί με τους νεαρούς μουσικούς του El Sistema Greece, θα ερμηνεύσει κομμάτια των Μότσαρτ, Βέρντι και Μορικόνε.

Στις 18 και τις 19 Δεκεμβρίου στις 19:00 η αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της ΕΛΣ θα φιλοξενήσει μια ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με συνθέσεις από τις ταινίες του Χάρι Πότερ.

Ακόμη, η διαπολιτισμική παιδική χορωδία Polyphonica, η μικτή χορωδία ενηλίκων Musica και η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior θα δώσουν συναυλία στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού (23/12), ενώ στις 29 Δεκεμβρίου ο πολυπράγμων ντράμερ Σεραφείμ Μπέλλος και ο πληθωρικός Άγγλος frontman Bradley White Dale θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια σπουδαίων καλλιτεχνών.


(Πηγή: Γιώργης Γερόλυμπος)

Ο Διονύσης Σαββόπουλος
Ειδική αναφορά θα πρέπει να γίνει στον Διονύση Σαββόπουλο και στον νέο ρόλο που θα κληθεί να ενσαρκώσει, εκείνον του παραμυθά, μιας και ο γνωστός ερμηνευτής κατά τη διάρκεια των εορτών θα αφηγείται το κλασικό χριστουγεννιάτικο παραμύθι του Σιδερόγιαννου, με μοναδική συνοδεία την κιθάρα του.

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώνεται με την προβολή γνωστών σινεφίλ αριστουργημάτων για όλη την οικογένεια. Ανάμεσα στα φιλμ που θα προβληθούν είναι η Μαίρη Πόπινς (23/12), Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι (25/12), αλλά και ο Πίτερ Παν του 1953. Όλες οι προβολές πραγματοποιούνται στις 11:30.

Παγοδρόμιο με δωρεάν είσοδο
Στο Κανάλι, μπροστά από τη στολισμένη Αγορά, ξεκίνησε ήδη τη λειτουργία του το παγοδρόμιο. Η είσοδος είναι δωρεάν, με ηλεκτρονική εγγραφή στο snfcc.org/events, και ο μέγιστος χρόνος παραμονής σε αυτόν είναι 40 λεπτά.

Το παγοδρόμιο θα λειτουργεί καθημερινά από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες.