15 Δεκέμβριος 2017, 15:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2017, 15:15

Κομπίνα στον ΟΣΕ με υπαλλήλους και Ρομά – Πάνω από 7 εκατ. η ζημιά για το Δημόσιο

  • Κομπίνα στον ΟΣΕ με υπαλλήλους και Ρομά – Πάνω από 7 εκατ. η ζημιά για το Δημόσιο
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Πάνω από 7 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημιά που προκλήθηκε στο Δημόσιο από το κύκλωμα στο οποίο συμμετείχαν υπάλληλοι του ΟΣΕ και ομάδες Ρομά, με στημένους διαγωνισμούς και μίζες χιλιάδων ευρώ. Από τη δικογραφία που σχηματίστηκε προκύπτει ότι οκτώ υπάλληλοι του ΟΣΕ που συνελήφθησαν συνεργάζονταν με τρία κυκλώματα Ρομά σε στημένους διαγωνισμούς πώλησης σκραπ.

Συνολικά στους υπαλλήλους του ΟΣΕ δόθηκαν μίζες ύψους 100.000 ευρώ.

Οι τρεις ομάδες των Ρομά φέρονται να είχαν κοινό διευθυντήριο. Η εσωτερική πληροφόρηση τους έδινε το πλεονέκτημα και έτσι πετούσαν εκτός διαγωνισμού άλλους ενδιαφερόμενους. Το εκποιήσιμο τροχαίο υλικό προερχόταν από σιδηροδρομικούς σταθμούς σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Μεταξύ των υλικών που αγοράστηκαν ήταν και μεταλλικά αντικείμενα άχρηστα μεν αλλά επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία, τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν από μια αποθήκη σε άλλη, με βάση τη διαδικασία. Τελικά και αυτά κατέληξαν στους Ρομά με τη βοήθεια διευθυντή καταστήματος του ΟΣΕ που τους έδωσε τα απαραίτητα χαρτιά. Μόνο σε μια αποθήκη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν 300 τόνοι μεταλλικών αντικειμένων.

Την υπόθεση χειρίστηκε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας. Οι 19 συλλήψεις έγιναν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Πέλλα, Θήβα και Λαμία. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 11 άτομα, ανάμεσά τους ένας υπάλληλος του ΟΣΕ και ένας της ΔΕΗ.