15 Δεκέμβριος 2017, 10:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2017, 11:14

Άνθρωποι κάθε ηλικίας και καταγωγής μαθαίνουν την ποντιακή διάλεκτο (βίντεο)

  • (Βίντεο: ERT3Social)

Απόλυτα επιτυχημένο θεωρείται το πρόγραμμα εκμάθησης ποντιακής διαλέκτου που πραγματοποιείται από τον Νοέμβριο 2017 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ποντίων Εκπαιδευτικών. Η κάμερα της ΕΡΤ3 τρύπωσε στη διδακτική αίθουσα και το αποτέλεσμα αποδεικνύει πως η θέληση για μάθηση δεν έχει ηλικία.

«Όσο υπάρχουν ομιλητές της ποντιακής διαλέκτου, η διάλεκτος δεν πεθαίνει!» αναφέρει η εκπαιδεύτρια ποντιακής διαλέκτου Παναγιώτα Ιωακειμίδου.

Περισσότεροι από πενήντα μαθητές κάθε ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και καταγωγής, προσέρχονται στις αίθουσες εκπληρώνοντας ο καθένας τον δικό του σκοπό. Όπως αναφέρει η Π. Ιωακειμίδου στο βίντεο, το τμήμα της αποτελείται από ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που ξέρουν την ποντιακή διάλεκτο και θέλουν να την βελτιώσουν αποκτώντας μια επαφή με τις ρίζες τους, αλλά και από πολλούς νέους ηλικίας 25-35 χρονών.

Αισιόδοξο είναι το γεγονός ότι στα μαθήματα το παρών δίνουν και άνθρωποι μη ποντιακής καταγωγής που θέλουν να μάθουν τη διάλεκτο επειδή τρέφουν ιδιαίτερη αγάπη για τον ποντιακό πολιτισμό.