15 Δεκέμβριος 2017, 08:38 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Δεκέμβριος 2017, 08:41

NASA: Ανακαλύφθηκε ηλιακό σύστημα παρόμοιο με το δικό μας!

Ιδιαίτερα σημαντικές ανακοινώσεις έκανε, την Πέμπτη, η NASA καθώς δημοσιοποίησε τα ευρήματα του τηλεσκοπίου Κέπλερ. Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως ανακαλύφθηκαν δύο νέοι πλανήτες γύρω από το αστέρι Kepler-90, που μοιάζει με τον δικό μας Ήλιο.

Το ηλιακό σύστημα βρίσκεται 2.545 έτη φωτός μακριά από τη Γη.

Η ύπαρξη του αστεριού Kepler-90 με το ηλιακό του σύστημα ήταν γνωστά στη NASA, αλλά η νέα ανακάλυψη ήρθε μέσω της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης της Google, με τους αστρονόμους να βρίσκουν δύο νέους πλανήτες. Το κύριο επιστημονικό εργαλείο του τηλεσκοπίου είναι ένα φωτόμετρο καταγράφει διαρκώς τη φωτεινότητα 145.000 άστρων του γαλαξία.

Ο διευθυντής του τμήματος Αστροφυσικής της NASA στην Ουάσινγκτον Πολ Χερτζ παραδέχθηκε ότι οι επιστήμονες δεν είχαν μέχρι σήμερα τα κατάλληλα «εργαλεία» για να προχωρήσουν σε μια τέτοια ανακάλυψη.

Το ταξίδι στο νέο ηλιακό σύστημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η απόσταση των 2.545 έτη φωτών μακριά από τη Γη είναι απαγορευτική. Παρόλα αυτά, θα συνεχιστεί η μελέτη του συστήματος και για την πιθανή ύπαρξη εξωγήινης ζωής. Βέβαια, μοιάζει απίθανο να υπάρχει κάποια είδους ζωή, τουλάχιστον όπως την ξέρουμε, καθώς οι πλανήτες βρίσκονται σε πολύ κοντινή απόσταση από τον ήλιο τους, με τη θερμοκρασία τους να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τους 800 βαθμούς Φάρεναϊτ.