13 Δεκέμβριος 2017, 19:59 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2017, 19:35

Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

  • Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων
    Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε τρισάγιο στον τόπο του μαρτυρίου στα Καλάβρυτα (φωτ.: kalavrytanews.com)

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τα θύματα του Ολοκαυτώματος των Καλαβρύτων, που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943, πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην μαρτυρική πόλη. Το πρωί τελέσθηκε πάνδημο μνημόσυνο στον καθεδρικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή προς τον τόπο θυσίας, στον λόφο του Καπή, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις μνήμης εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ενώ παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο βουλευτής και τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας, βουλευτές της Αχαΐας, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, δήμαρχοι, ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Γενς Πλέτνερ, εκπρόσωποι των στρατιωτικών Αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, συγγενείς των εκτελεσθέντων και πλήθος κόσμου.

Να σημειωθεί ότι με αφορμή την σημερινή του παρουσία στα Καλάβρυτα ο πρέσβης της Γερμανίας Γενς Πλέτνερ επισκέφθηκε το δημοτικό μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ξεναγήθηκε από τον δήμαρχο Γιώργο Λαζουρά.