13 Δεκέμβριος 2017, 19:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2017, 18:24

Απειλούν με λιντσάρισμα τον Σενέρ Λεβέντ για ένα κολάζ με τον Ερντογάν

  • Απειλούν με λιντσάρισμα τον Σενέρ Λεβέντ για ένα κολάζ με τον Ερντογάν
    (Φωτ.: kibrissondakika.com)

Στο στόχαστρο των εθνικιστών βρίσκεται για μία ακόμα φορά ο εκδότης της τουρκοκυπριακής αντικαθεστωτικής εφημερίδας Afrika Σενέρ Λεβέντ, ο οποίος απειλείται με «πολιτικό λιντσάρισμα» εξαιτίας ενός κολάζ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας απεικονίζεται να δέχεται τα… ούρα ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος το οποίο έχει ως φόντο την ελληνική σημαία.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Άγκυρας, με τον αντιπρόεδρο Ρετζέπ Ακντάγ να κάνει λόγο για μικροπρέπεια, ατιμία και χυδαιότητα, και να απειλεί με τη Δικαιοσύνη.

Το Σάββατο στα γραφεία της εφημερίδας συγκεντρώθηκαν εξαγριωμένα μέλη κομμάτων, καθώς και έποικοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και εκτόξευαν ύβρεις και απειλές. Ταυτόχρονα, άγνωστοι κατέθεσαν στεφάνια κηδείας έξω από το κτήριο.


Το επίμαχο κολάζ που δημοσίευσε η εφημερίδα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε καταγγέλλει το κλίμα τρομοκρατίας και τις απειλές για λιντσάρισμα που δέχεται ο Σενέρ Λεβέντ. Χθες εκπρόσωποι της Ένωσης Συντακτών Κύπρου επισκέφθηκαν τα γραφεία της Afrika για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο και εκδότη, ο οποίος εδώ και δεκαετίες αρθρογραφεί υπέρ της ένωσης της Κύπρου, έχει καταγγείλει επανειλημμένα τη δράση ακραίων κύκλων, ενώ έχει αποκαλύψει και τα σχέδια της Τουρκίας, που, μέσω των εποίκων, επιχειρεί την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού.