28 Νοέμβριος 2013, 09:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:49

ΝΔ: Ζητά καταδίκη όσων επιδοκιμάζουν την γενοκτονία των Ποντίων και Μικρασιατών

  • Είπε Έλλην βουλευτής: «Εμείς οι Τούρκοι»

ΝΔ: Ζητά καταδίκη όσων επιδοκιμάζουν την γενοκτονία των Ποντίων και Μικρασιατών. Ανοικτό ενδεχόμενο να προστεθεί σαφής διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Ανοικτό ενδεχόμενο να προστεθεί σαφής διάταξη στο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, προκειμένου να τιμωρούνται και όσοι επιδοκιμάζουν την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων άφησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την έναρξη της συνεδρίασης της επιτροπής Δικαιοσύνης η οποία επεξεργάζεται το σχετικό νομοσχέδιο.

Νωρίτερα, ο κ. Ανδρέας Κουτσούμπας ξεκαθάρισε εκ μέρους της ΝΔ ότι αν δεν προστεθούν οι συγκεκριμένες γενοκτονίες -τις οποίες έχει αναγνωρίσει η Βουλή των Ελλήνων- το νομοσχέδιο δεν θα περάσει.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου εξήγησε ότι η διατύπωση στο νομοσχέδιο «είναι ευρύτερη για να περιλαμβάνει όλες τις γενοκτονίες, όχι μόνο όσες έχουν αναγνωριστεί από το Διεθνές Δικαστήριο αλλά και η Βουλή. Παρά ταύτα το θέμα είναι ανοικτό και θα το συζητήσουμε».

Πέραν αυτών, ο υπουργός σημείωσε ότι: «Η Ελλάδα άδικα κατηγορήθηκε ότι δεν είχε αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Ηταν λάθος κριτική. Εχουμε το νόμο του 1979 που αν το διαβάσει κανείς διαπιστώνει πόσο προωθημένος είναι την εποχή που άλλες χώρες δεν είχαν σχετικό νομοσχέδιο. Σήμερα το εναρμονίζουμε με διατάξεις της Ε.Ε. Επιχειρείται η καταπολέμηση των μορφών ρατσισμού. Ολες οι ρυθμίσεις έρχονται με γνώμονα το σεβασμό των δικαιωμάτων» και πρόσθεσε: «Σταθερή επιλογή της κυβέρνησης είναι η ισότητα έναντι του νόμου και η εξάλειψη διακρίσεων».

Πηγή: protothema.gr