13 Δεκέμβριος 2017, 11:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2017, 13:42

Και στην Ελλάδα την Παρασκευή η τσάντα θα μένει στα σχολεία!

  • Και στην Ελλάδα την Παρασκευή η τσάντα θα μένει στα σχολεία!
    (Φωτ.: Ρωμανός Κοντογιαννίδης)

Την επέκταση του προγράμματος «Η τσάντα στο σχολείο», που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά σε 40 σχολεία, κυρίως σε Αττική, Αιτωλοακαρνανία και Κρήτη, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από την επόμενη σχολική χρονιά στα Δημοτικά. Πρόκειται για την ελληνική εκδοχή του προγράμματος «Happy Fridays» (Χαρούμενες Παρασκευές), βασικό σκεπτικό του οποίου είναι οι μαθητές να μην παίρνουν την τσάντα μαζί τους το σαββατοκύριακο, μιας και δεν θα έχουν μελέτη να κάνουν!

Οι… χαρούμενες Παρασκευές θα είναι συγκεκριμένες μέσα στο σχολικό έτος, και θα αποφασίζονται από το σύλλογο διδασκόντων με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εγκύκλιος από το υπουργείο Παιδείας θα προβλέπει ότι η τσάντα θα παραμένει στο σχολείο τουλάχιστον για ένα σαββατοκύριακο το μήνα. Σύμφωνα με τον Κώστα Γαβρόγλου, βασικό σκεπτικό του προγράμματος είναι η ενίσχυση του ποιοτικού χρόνου των παιδιών με τις οικογένειές τους, και παράλληλα να τους δίνεται χρόνος να ασχοληθούν με τα χόμπι τους.

«Στόχος μας είναι να προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις ρυθμίσεις ώστε να μετριαστεί το άγχος που έχει συσχετιστεί με την μελέτη για την επόμενη ημέρα και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών να ολοκληρώνεται εντός του σχολείου», σημείωσε ο υπουργός, και τόνισε ότι ελπίδα του είναι να αποδειχθεί ένα παιδαγωγικά χρήσιμο μέτρο.