13 Δεκέμβριος 2017, 12:29 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Δεκέμβριος 2017, 11:38

Η ποντιακή γαστρονομία αναδεικνύεται από τους Πόντιους φοιτητές Θεσσαλονίκης

  • Μαθήματα ποντιακής κουζίνας για παιδιά στην Ένωση Ποντίων Πολίχνης
    (Φωτ.: Μαρία Αποστολίδου)

Καλομαγειρεμένες ποντιακές συνταγές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παρευρεθούν στον 2ο Κύκλο Συζητήσεων του Συλλόγου Ποντίων Φοιτητών και Σπουδαστών Θεσσαλονίκης για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Η εκδήλωση έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:30, στα γραφεία του Συλλόγου (Πετροπουλάκηδων 3, Αγίου Δημητρίου & Ιασονίδου).

Το θέμα του 2ου Κύκλου Συζητήσεων θα είναι η ποντιακή γαστρονομία ενώ στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και το ετήσιο ημερολόγιο του Συλλόγου για το 2018, με θέμα την ποντιακή κουζίνα.

Η παρουσίαση του ημερολογίου, την επιμέλεια του οποίου ανέλαβαν μέλη του Συλλόγου, θα γίνει με τη συνδρομή της Ελένης Βασιλειάδου (ιδιοκτήτρια της εταιρείας παραδοσιακών προϊόντων «Βερμίου Γης»). Μαγειρεύοντας ορισμένα φαγητά του ημερολογίου, θα αναλύσει τη διαδικασία παρασκευής τους, καθώς επίσης την αξία και τα οφέλη τους.

Οι συνταγές που χρησιμοποιήθηκαν «διαγωνίστηκαν» στο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που πραγματοποιείται από το 2015 από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς». Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εορτασμού της Αγίας Μαρίνας. Πρόκειται για μια προσπάθεια προβολής και ανάδειξης του διατροφικού πολιτισμού, της ιστορίας, της νοστιμιάς και της θρεπτικής αξίας της ποντιακής κουζίνας, μέσα από έναν διαγωνισμό μαγειρικής.