12 Δεκέμβριος 2017, 20:31 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 19:17

Συνάντηση Κοτζιά με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας

  • Συνάντηση Κοτζιά με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας
    Εικόνα από τη συνάντηση του Νίκου Κοτζιά με τον Αρμένιο ΥΠΕΞ Έντουαρντ Nαλμπαντιάν τον περασμένο Μάρτιο στο Ερεβάν (φωτ.: Υπουργείο Εξωτερικών)

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα συναντηθεί την Τετάρτη (13 Δεκεμβρίου), στις 11:30 το πρωί, στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον ομόλογό του της Αρμενίας Έντουαρντ Ναλμπαντιάν ο οποίος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα. Κατά τη συνάντηση τους, οι δύο υπουργοί θα εστιάσουν στη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, σε συνέχεια της επίσκεψης που είχε πραγματοποιήσει ο Ν. Κοτζιάς στο Ερεβάν τον παρελθόντα Μάρτιο.

Στις συζητήσεις που θα έχουν οι δύο κορυφαίοι αξιωματούχοι, θα δοθεί έμφαση στις πολιτικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο υπουργείων Εξωτερικών επί θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας. Μετά το τέλος της συνάντησης, γύρω στη 1 το μεσημέρι, οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν μνημόνιο κατανόησης για την εγκαθίδρυση μηχανισμού πολιτικών διαβουλεύσεων και στη συνέχεια θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο.