12 Δεκέμβριος 2017, 14:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 16:35

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς στην απεργία της Πέμπτης

  • 24ωρη απεργία τη Δευτέρα στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Σε μαζική απεργιακή κινητοποίηση καλούν την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με βασικά αιτήματα την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ώστε να ανατραπούν οι δραματικές περικοπές των κοινωνικών δικαιωμάτων και η σχεδιαζόμενη φοροκαταιγίδα.

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν με στάσεις εργασίας και οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην Αθήνα. Ειδικότερα, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινηθούν από τις 9:00 έως τις 21:00. Το μετρό, λόγω της στάσης που κήρυξε το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας, θα κάνει δρομολόγια από τις 9:00 έως τις 16:00, ενώ τραμ και ηλεκτρικός θα κινηθούν 9:00 με 21:00.

Οι συρμοί του προαστιακού θα μείνουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο. Επίσης, σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο τρένων από αύριο τα μεσάνυχτα έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Ειδικότερα, ματαιώνονται τα βραδινά δρομολόγια στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη που αναχωρούν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Οι αμαξοστοιχίες 600/601 (από Αθήνα και Θεσσαλονίκη) που αναχωρούν στις 23:55 και 23:00 αντίστοιχα, το βράδυ της Πέμπτης, θα κυκλοφορήσουν μετά τη λήξη της απεργίας.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες ωστόσο που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Τα πλοία, με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από τις 00:01 της Πέμπτης έως τις 24:00.