12 Δεκέμβριος 2017, 11:25 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 11:37

Έκρηξη σε βενζινάδικο στην Ανάβυσσο – «Ήταν βόμβα» λέει ο ιδιοκτήτης

  • Έκρηξη σε βενζινάδικο στην Ανάβυσσο – «Ήταν βόμβα» λέει ο ιδιοκτήτης
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

«Στις 5:20 ακούσαμε έναν τρομερό θόρυβο. Κατεβήκαμε κάτω, είχε πάρει λίγο φωτιά. Αφού την έσβησε η Πυροσβεστική είδαμε έναν τεράστιο κρατήρα στην είσοδο του μαγαζιού». Με αυτόν τον τρόπο περιγράφει στο ΘΕΜΑ 104,6 τις σκηνές που έζησε νωρίς το πρωί ο Μιχάλης Κιούσης, επί χρόνια πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος και ιδιοκτήτης του πρατηρίου υγρών στο οποίο σημειώθηκε έκρηξη.

Το βενζινάδικο βρίσκεται στην Ανάβυσσο, στη λεωφόρο Καραμανλή 100, και ακριβώς από πάνω υπάρχει κατοικία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική, επί τόπου εστάλησαν 15 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Στο σημείο έφτασαν και άνδρες του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Στις δηλώσεις του ο Μιχάλης Κιούσης κάνει ξεκάθαρα λόγο για βομβιστική ενέργεια. Όπως λέει, ο εκρηκτικός μηχανισμός τοποθετήθηκε στην είσοδο του καταστήματος. «Το σκαλοπάτι πλέον δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για το ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από την επίθεση ανέφερε: «Επί προσωπικού διαφορές δεν έχω. Αυτά τα λαμόγια οι λαθρέμποροι, δεν ξέρω…».


(Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Η Κατερίνα Κανάκη, ιδιοκτήτρια σπιτιού που βρίσκεται απέναντι από το βενζινάδικο, είπε στους δημοσιογράφους ότι το ωστικό κύμα ήταν τέτοιο που έσπασαν τα τζάμια ενώ μετακινήθηκε και η κάσα της πόρτας. Στο βίντεο από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος φαίνονται δύο άτομα με μηχανάκι ν’ αφήνουν ένα δέμα λίγο πριν από την έκρηξη. «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα. Στις 5:50 ανοίγω εγώ, στις 6:50 έρχεται ο πρώτος υπάλληλος», σημείωσε ο Μιχάλης Κιούσης.

Με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ζητά την άμεση διαλεύκανση «της βομβιστικής επίθεσης», και κάνει λόγο για εγκληματική ενέργεια που είχε στόχο ανθρώπινα θύματα.