12 Δεκέμβριος 2017, 12:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 12:18

Έκρηξη με νεκρό και τραυματίες σε εργοστάσιο στην Αυστρία (βίντεο)

  • Έκρηξη με νεκρό και τραυματίες σε εργοστάσιο στην Αυστρία (βίντεο)
    Πλήθος πυροσβεστών και μελών συνεργείων διάσωσης κοντά στο εργοστάσιο φυσικού αερίου όπου έγινε η έκρηξη, στο Μπάουμγκαρντεν της Αυστρίας (φωτ.: EPA / MOETZ / RKNOe HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES)

Έκρηξη συγκλόνισε σήμερα το πρωί την εγκατάσταση φυσικού αερίου (OMV) του Μπάουμγκαρντεν στην ανατολική Αυστρία. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Κάποιες πηγές αναφέρουν 18 τραυματίες άλλες μεταδίδουν πως υπάρχουν 50-60 τραυματίες.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε πως η έκρηξη έγινε στις 08:45 τοπική ώρα και στη συνέχεια ξέσπασε πυρκαγιά.

«Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο αλλά υπάρχουν πολλοί τραυματίες» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Επιτόπου βρίσκονται δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής και τέσσερα ασθενοφόρα ενώ ελικόπτερα διάσωσης περιπολούν, σύμφωνα με το αυστριακό μμε Heute.at.

Εκπρόσωπος της εταιρείας ανέφερε πως ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για το ποια τμήματα του εργοστασίου έχουν καταστραφεί ή υποστεί ζημιές. Παράλληλα η Αστυνομία έχει ξεκινήσει τη δική της έρευνα για τα αίτια της έκρηξης. 
Ο τερματικός σταθμός του Μπάουμγκάρτεν είναι το βασικό κέντρο διανομής του φυσικού αερίου που προέρχεται από τη Ρωσία και τη Νορβηγία.