12 Δεκέμβριος 2017, 09:34 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 12:25

Η φωνή, η ψυχή και η ζωή του Στέλιου Καζαντζίδη απόψε στο Θέατρο «Παλλάς»

  • «Ο Στέλιος της καρδιάς μας»: Μια μοναδική παράσταση από τον Δήμο Ν. Ιωνίας
    (Φωτ.: Facebook / Στέλιος Καζαντζίδης - Stelios Kazantzidis)

Φόρο τιμής στο φαινόμενο «Στέλιος Καζαντζίδης» αποτελεί για τον δημοσιογράφο, συγγραφέα και πρώην υπουργό Γιώργο Λιάνη το βιβλίο του Στέλιος Καζαντζίδης: Η φωνή, η ψυχή, η ζωή του (εκδ. Άγκυρα) που παρουσιάζεται απόψε, στις 19:30, στο Θέατρο «Παλλάς». Είναι η δική του προσπάθεια να αποτυπώσει στο χαρτί όλα όσα έμαθε τα 32 χρόνια που υπήρξαν φίλοι με τον σπουδαίο Πόντιο καλλιτέχνη, μια προσπάθεια που, όπως είπε προσφάτως, δεν θα μπορούσε να γίνει βιβλίο χωρίς την ευγενική χορηγία του Δημήτρη Μελισσανίδη, προέδρου του ομίλου Aegean Oil.

Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρουσιάζονται γνωστές και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητας της «φωνής της ρωμιοσύνης».

Στιγμές που έζησαν συγγραφέας και πρωταγωνιστής του βιβλίου κατά τη διάρκεια της φιλίας τους περιγράφονται με τρόπο που κάνει τον αναγνώστη να νιώθει πως ο Στέλιος δεν έφυγε και ούτε θα φύγει από εδώ. Εξάλλου όσο υπάρχουν Έλληνες, το «φαινόμενο Καζαντζίδης» θα είναι εδώ!

Και θα είναι εδώ γιατί η φωνή του Καζαντζίδη είναι και θα είναι η φωνή του μέσου Έλληνα, του ανθρώπου που πασχίζει και νοιάζεται για την πατρίδα.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, που σύμφωνα με τον Γιώργο Λιάνη δεν είναι βιογραφία ούτε αγιογραφία, θα μιλήσουν οι: Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Μανιάτης, Κώστας Μπαλαχούτης, Γιώργος Κακουλίδης και Λευτέρης Παπαδόπουλος.

Θα ακολουθήσει ένα μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον ανεπανάληπτο καλλιτέχνη. Για τον «δικό τους Στέλιο» θα τραγουδήσουν οι Γιώργος Μαργαρίτης, Θέμης Αδαμαντίδης, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ηρώ Σαΐα, Χρήστος Μάστορας, Μαρία Γράμψα. Μεγάλη έκπληξη είναι ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος όταν άκουσε πως γίνεται ένα τέτοιο αφιέρωμα για τον Καζαντζίδη ζήτησε να συμμετέχει κι εκείνος! Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Μανώλης Καραντίνης, η σκηνοθεσία φέρει την υπογραφή της Σοφίας Σπυράτου, ενώ παρουσιαστής της εκδήλωσης είναι ο δημοφιλής Πόντιος ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης.

  • Το pontos-news.gr είναι χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης στο Παλλάς.
Εκδηλωσεις
ΤΡΙΤΗ12
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
2017
19:30
Θα παρουσιαστεί και το νέο βιβλίο του Γιώργου Λιάνη «Στέλιος Καζαντζίδης: Η φωνή, η ψυχή, η ζωή...