12 Δεκέμβριος 2017, 08:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Δεκέμβριος 2017, 08:17

NASA: Τι ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Κέπλερ

  • NASA: Τι ανακάλυψε το τηλεσκόπιο Κέπλερ
    (Φωτ.: NASA)

Παγκόσμιο ενδιαφέρον έχει προκαλέσει η αναγγελία της NASA για παραχώρηση έκτακτης συνέντευξης Τύπου, την Πέμπτη. Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία έχει προϊδεάσει κοινό και επιστήμονες επισημαίνοντας πως θα ανακοινώσει μια «σημαντική ανακάλυψη» που έκανε το τηλεσκόπιο Κέπλερ.

Το Κέπλερ άρχισε την αναζήτηση πιθανών «κατοικήσιμων πλανητών» το 2009.

Στόχος του τηλεσκοπίου είναι να αναζητά εξωπλανήτες που είναι πιθανό να φιλοξενούν οποιαδήποτε μορφή ζωής. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τη NASA, η μεγάλη ανακάλυψη επιτεύχθηκε με τη βοήθεια του προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης της Google, η οποία ανέλυσε τα δεδομένα που συνέλεξε το τηλεσκόπιο Κέπλερ και παρουσίασε τα απρόσμενα αποτελέσματα.

Στο πρόγραμμα συνεργασίας συμμετέχουν τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες της NASA, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ανάλυση των πληροφοριών στο συντομότερο δυνατό χρόνο. Αν και η αμερικανική διαστημική υπηρεσία δεν έχει δώσει άλλα στοιχεία για τα όσα θα ανακοινωθούν την Πέμπτη, έντονες είναι οι φήμες πως έχει βρεθεί μια «νέα» Γη, δηλαδή ένας πλανήτης που ενδέχεται και να φιλοξενεί κάποια μορφή ζωής.