11 Δεκέμβριος 2017, 21:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2017, 20:44

Στην εισαγγελέα Αθλητισμού κατέθεσε ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δ. Καλαϊτζίδης

  • Στην εισαγγελέα Αθλητισμού κατέθεσε ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δ. Καλαϊτζίδης
    Ο Δημήτρη Καλαϊτζίδης (φωτ.: apollonpontoufc.gr)

Στην εισαγγελέα Αθλητισμού Θεσσαλονίκης Ευαγγελία Λιάσου κατέθεσε ο προπονητής του Απόλλωνα Πόντου Δημήτρης Καλαϊτζίδης, ο οποίος εξετάστηκε ως μάρτυρας στο πλαίσιο επείγουσας προκαταρκτικής έρευνας που διατάχθηκε, ύστερα από δηλώσεις που έκανε ο ίδιος περί στημένων αγώνων στο πρωτάθλημα της Football League (κατηγορία στην οποία αγωνίζεται και η ομάδα του).

Κατά την κατάθεσή του, η οποία ξεπέρασε σε διάρκεια τις δύο ώρες, ο Δ. Καλαϊτζίδης, συνοδευόμενος από το δικηγόρο του, φέρεται να ευθυγραμμίστηκε με τα όσα είπε προ 15ημέρου, καταγγέλλοντας μάλιστα συγκεκριμένες ομάδες της κατηγορίας, και πρακτικές που υπέπεσαν στην αντίληψή του. Η εισαγγελέας θα περάσει από κόσκινο τα στοιχεία που εισέφερε ο καταγγέλλων κι αφού τα αξιολογήσει θα προβεί στις επόμενες κινήσεις της.

Υπενθυμίζεται ότι την προκαταρκτική έρευνα είχε παραγγείλει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας, για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και να διερευνηθεί εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα συνδεόμενα με τον αθλητικό νόμο (περί δωροδοκίας-δωροληψίας για αλλοίωση αποτελέσματος).

Στην έγγραφη παραγγελία του προς την αθλητική εισαγγελέα, ο Λ. Τσόγκας καλούσε τον προπονητή του Απόλλωνα Πόντου να εξεταστεί ως μάρτυρας και να προσδιορίσει τον τρόπο και τον χρόνο τέλεσης των καταγγελλόμενων πράξεων, όπως επίσης τα εμπλεκόμενα σ' αυτές πρόσωπα, προσκομίζοντας τα σχετικά αποδεικτικά μέσα.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.