11 Δεκέμβριος 2017, 13:37 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2017, 13:27

Στη Συρία ο Πούτιν: Ανακοίνωσε την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων

  • Στη Συρία ο Πούτιν: Ανακοίνωσε την απόσυρση ρωσικών στρατευμάτων
    (Φωτ.: EPA / Mikhail Klimentyev)

Τη σταδιακή αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από τη Συρία ανακοίνωσε σήμερα ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά τη στρατιωτική βάση στη Λαττάκεια και συναντήθηκε με τον Μπασάρ αλ Άσαντ. «Έλαβα μια απόφαση: Ένα σημαντικό μέρος των ρωσικών στρατευμάτων επιστρέφει από τη Συρία στην πατρίδα Ρωσία», είπε.

Απευθυνόμενος σε Ρώσους στρατιωτικούς, τόνισε ότι έχει δοθεί ήδη εντολή αποχώρησης, ωστόσο συμπλήρωσε ότι η Ρωσία θα διατηρήσει την αεροπορική βάση στη Λαττάκεια και τη ναυτική βάση στην Ταρτούς.

Η επίσκεψη-έκπληξη του Ρώσου προέδρου επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου που επικαλούμενα στρατιωτικές πηγές έκαναν λόγο για περιορισμό της ρωσικής παρουσίας στη Συρία μέχρι το τέλος του έτους. «Μέσα σε λίγο περισσότερο από δύο χρόνια, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις σε συνεργασία με τον συριακό στρατό», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax.

Μετά τη Συρία ο πρόεδρος της Ρωσίας θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και τη Συρία για συνομιλίες με τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και τον Ταγίπ Ερντογάν, αντίστοιχα.