11 Δεκέμβριος 2017, 13:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2017, 13:16

Με στρατιωτικό εγχειρίδιο ζούσαν οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

  • Με στρατιωτικό εγχειρίδιο ζούσαν οι 9 Τούρκοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική
    Άνδρες της Αντιτρομοκρατικής μπαίνουν σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα μετά τη σύλληψη των εννέα ατόμων τουρκικής καταγωγής (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γιάννης Κολεσίδης)

Βάσει πλήρους στρατιωτικού εγχειριδίου που καθόριζε μεταξύ άλλων, τις κινήσεις τους, τον τρόπο χρήσης και φύλαξης όπλων και στόχων αλλά και το πώς θα μπορούσαν να αποφύγουν ελέγχους φαίνεται ότι ζούσαν οι εννέα Τούρκοι, μέλη του DHKP-C που συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες, από την Αντιτρομοκρατική στην Καλλιθέα και το Νέο Κόσμο.

Το εγχειρίδιο, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Σπυρόπουλος σε άρθρο του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», βρέθηκε στο σπίτι της Καλλιθέας.

Οι συλληφθέντες έπρεπε να φορούν πουκάμισο, παντελόνι και να έχουν καλυμμένα χέρια και πόδια, με γάντια και κάλτσες. Όταν έβγαιναν από το σπίτι έπρεπε να έχουν πάντα μαζί τους τα έγγραφα παραμονής για να μην κινήσουν υποψίες κατά τη διάρκεια ελέγχου. Τόσο στο σπίτι της Καλλιθέας όσο και το σπίτι του Νέου Κόσμου εντοπίστηκαν ποσότητες λιπαντικών για τη συντήρηση οπλισμού που αποδεικνύει ότι οι συλληφθέντες είχαν κι άλλα όπλα το οποία όμως δεν έχουν εντοπιστεί ακόμα. Πηγές της Αστυνομίας ανέφεραν πως οι πέντε από τους συλληφθέντες ίσως έχουν θάψει βαρέλια λαδιού γεμάτα οπλισμό στην περιοχή Κατσιμίδι, προς την Πάρνηθα.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές τους έχουν εντοπιστεί θαλάσσιοι χάρτες και συντεταγμένες με τα θαλάσσια σύνορα της χώρας με την Τουρκία.