11 Δεκέμβριος 2017, 11:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Δεκέμβριος 2017, 11:46

Οι Πόντιοι ξανά στη σκηνή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (βίντεο)

Κατέθεσαν για μια ακόμα φορά την ψυχή τους βάζοντας το κοινό και τους τηλεθεατές στον μαγικό κόσμο της γης του Πόντου. Ο λόγος για τα μέλη του Χορευτικού Ομίλου Ποντίων «Σέρρα» που εμφανίστηκαν χθες για δεύτερη φορά στο τηλεπαιχνίδι Ελλάδα έχεις ταλέντο εντυπωσιάζοντας τους δύο Πόντιους κριτές –τον Σάκη Τανιμανίδη και τον Γιώργο Καπουτζίδη– αλλά και την extra κριτή, τη χρυσή Ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη.

Η ομάδα των Ποντίων (αποτελούμενη αυτήν τη φορά και από γυναίκες) γέμισε τη σκηνή του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» παρουσιάζοντας την ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Η χορευτική ομάδα του Συλλόγου παρουσίασε μια ενότητα χορών με τέσσερις χορούς τίκ' συγκεντρώνοντας το πιο ζεστό χειροκρότημα του κοινού. Την εμφάνιση των Ποντίων συμπλήρωσαν τέσσερις μουσικοί με την ποντιακή λύρα και τη φωνή του Ανέστη Ιωακειμίδη να πλημμυρίζει το στούντιο.


Από τα παρασκήνια του «Ελλάδα έχεις ταλέντο» (φωτ.: Βασίλης Λυκουσάς)

Το λόγο μετά το τέλος της παράστασης πήρε η Άννα Κορακάκη δίνοντας θερμά συγχαρητήρια στο σύλλογο λέγοντας πως η ίδια αν και δεν είναι Πόντια έχει αγαπήσει τον Πόντο αφού οι περισσότεροι φίλοι της είναι ποντιακής καταγωγής. «Δεν μπορώ να εξηγήσω τι συμβαίνει στο σώμα μου, με την καρδιά μου να χτυπάει δυνατά όταν ακούω την ποντιακή λύρα και εσάς να χορεύετε με τις ποντιακές φορεσιές σας. Η παρουσία σας εδώ έχει μεγάλη σημασία για εμένα» ανέφερε ο Σάκης Τανιμανίδης.

Ωστόσο το ταξίδι των Ποντίων στο τηλεπαιχνίδι ολοκληρώθηκε χθες, ικανοποιώντας πλήρως τους στόχους του συλλόγου που δεν ήταν άλλοι από το να αναδειχθεί ο Πόντος και να μπει η ποντιακή μουσική και κουλτούρα σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Ελένη Κάλλη